Moravčík je zpátky. Léčba? Chvíli jsem toho měl plné zuby

Michal Moravčík. | Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

24. října 2022, 10:57

Petr Pavlík

Sparťané po třech prohrách zabrali a získali dva body za výhru 3:2 v prodloužení. U vítězství nad Mladou Boleslaví byl mimo jiné i obránce Michal Moravčík, který se vrátil do sestavy domácího týmu po vleklém zranění.

Sparta se proti Mladé Boleslavi dlouho nemohla prosadit, gólovou radost odšpuntoval až gól kapitána Michala Řepíka v průběhu třetí třetiny. A když záhy proměnil trestné střílení David Tomášek, zdálo se, že sparťané pohodlně kráčí za vítězstvím.

To se však nestalo, jelikož zápletku přinesl gól Mária Luntera a v samotném závěru při hře bez brankáře vyrovnal Pavel Kousal. V prodloužení se nakonec přiklonilo štěstí na sparťanskou stranu, když rozhodl svým krásným gólem v přečíslení kapitán Michal Řepík.

„Dva body jsou cenné. Vybojovali jsme cenné vítězství, škoda jen, že jsme inkasovali v závěru základní hrací doby dva laciné góly. Na ledě jsme nechali všechno a štěstí se nakonec přiklonilo na naši stranu,“ hodnotil utkání s Boleslaví zkušený obránce Michal Moravčík.

„Dva body jsou cenné."

Soupeř si v závěru základní hrací doby vytvořil tlak, ze kterého pramenilo vyrovnání. „Hráli šest na pět, střela prošla našemu brankáři mezi betony. To se občas stává, není to žádná tragédie,“ nedělal si starosti reprezentační obránce.

Moravčík naskočil do soutěžního utkání poprvé v aktuální sezoně. „Bylo to pro mě těžké. Chvílemi jsem toho měl plné zuby. Věřím, že postupem času to bude jenom lepší,“ uvedl.

Jak často se vídal se svými spoluhráči v kabině? „S týmem jsem byl v kontaktu každý den. Jezdil jsem do Plzně za svým kondičním trenérem a ještě externě k jednomu fyzioterapeutovi. Chtěli jsme zranění co nejrychleji zhojit, což se podařilo. Chci poděkovat všem klukům za podporu, kteří mi pomohli návrat uspíšit,“ ocenil Moravčík.

„S týmem jsem byl v kontaktu každý den."

Spartu nasměroval k výhře vítězný gól Michala Řepíka, svou úlohu však splnil do puntíku i sparťanský brankář Jakub Kovář. Ten pro změnu ve svém pracovišti zneškodnil řadu nebezpečných střel ze strany soupeře. „Kovy nás drží v každém utkání. Dává nám šanci vyhrát a proti Boleslavi to znovu potvrdil,“ komentoval na dresu zkušeného brankáře s mnoha starty v KHL.

Pražany čekají dva dny tréninku a ve středu další těžké utkání – do hlavního města přijedou Vítkovice. „Nebude to jednoduché, musíme se pořádně připravit. Z výhry nad Boleslaví bych nejásal, pořád máme ve hře rezervy. Musíme se koncentrovat a příště předvést o něco lepší výkon,“ burcuje Moravčík, který si rovněž pochvaloval nedávný příchod Michala Kempného do sparťanské organizace. „Michal je skvělá posila po všech stránkách. Věřím, že k nám dobře zapadne a bude pro tým přínosem.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz