Motor trápí velká marodka. Série se Slavií bude přesto dlouhá, věří Pajič

Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Úvodní semifinálový duel WSM Ligy mezi Českými Budějovicemi a Slavií dopadl lépe pro Pražany, kteří se na cestě za vítězstvím 3:1 snad ani nemuseli vybičovat k maximálnímu úsilí. Stačilo jim dát v každé třetině jeden gól a pohlídat si hru v oslabení, kdy měla improvizovaná sestava Jihočechů největší příležitost ke korekci. Paradoxně však domácí svoji jedinou trefu zaznamenali při hře pět na pět. Přesilovky jim nevycházely. „Někdy se prostě nedaří,“ pravil lakonicky autor čestného úspěchu Rok Pajič.

Domácí nastoupili bez pěti hráčů základní sestavy – během utkání přišli o další zraněné borce Lukáše Květoně a Luboše Roba – a dlouho se nemohli dostat do tempa. Kotouče jim odskakovaly z hokejek, neměli dostatek pohybu, ani důrazu. První gól dostali poté, co Pavel Kašpařík lacino odzbrojil obránce Dušana Žovince a ocitl se sám před Ondřejem Bláhou. „Pravdou je, že v úvodní třetině bylo na naší straně moc chyb,“ přiznal centr první řady Rok Pajič.

"Slavia má zkušené hráče, kteří umějí hrát hokej."

Krátce poté, co se utkání zlomilo do druhé poloviny, zvýšili slávisté náskok díky přesilovkové teči. Jihočeši ale našli pohotovou odpověď. Způsobili zmatek v soupeřově defenzívě a po Kolmannově tyčce překonal Alexandra Hyláka z levé strany Rok Pajič. „Tuším pět sekund před gólem jsem měl dorážku skoro do prázdné brány, ale beci Slavie mě tam nějak sesekali. Znovu se odrazil puk a bylo dobré, že jsme ho měli zase my. Hosté byli rozlítaní, Míša Chovan mi hezky nahrál, vypálil jsem a bylo to,“ líčil situaci střelec.

Přestože výkon Motoru nebyl zdaleka ideální, poskytoval mu stav 1:2 reálnou vyhlídku na úpravu skóre. „Ve druhé třetině jsme měli pár dobrých střídání a když jsme prohrávali nejtěsnějším rozdílem, dalo se s tím něco dělat. Dlouho se to táhlo, ale nakonec byl tento zápas o gólech, které dala Slavia,“ krčil rameny bývalý reprezentant Slovinska, jenž působí na jihu Čech už třetí sezonu.

Na improvizovanou sestavu, v níž dostal premiérovou příležitost i juniorský útočník Petr Panáček, se Budějovičtí nechtěli vymlouvat. „Nic s tím nenaděláme. Každý z nás, kdo byl k dispozici, rozhodně chtěl podat co nejlepší výkon. Bohužel nám to nevyšlo,“ smutnil Rok Pajič, jehož týmu tentokrát nepomohly ani přesilovky, které zpravidla využívá jako silnou zbraň. „Někdy se daří a jindy prostě ne,“ komentoval stručně.

Po tvrdé čtvrtfinálové sérii s Přerovem se nyní Motor musí vypořádat s mnohem tvořivějším soupeřem. „Slavia má technické a zkušené hráče, kteří umí hrát hokej. Samozřejmě záleží na taktice a trenérovi, co jim řekne, ale teď to určitě bylo o hokeji,“ potvrdil třicetiletý forvard, jenž kvůli úvodní porážce rozhodně nechtěl házet flintu do žita. „Soupeř byl o trochu lepší, ale nechtěl bych to příliš řešit. Je to pryč. Zítra se připravíme na druhé utkání. Věřím, že série bude dlouhá a že ji zvládneme,“ dodal.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz