Mountfieldu velel Knotek, Sparta řádila ve Zlíně. Kometa konečně slaví

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Každý klub má o co bojovat, každý zápas může rozhodovat, Tipsport extraliga stále nabízí spoustu neznámých, některé patrně určí až finiš základní části. Na svém ledě neuspěly Vítkovice, všechny body má Verva. Ofenzivní jízdu Mountfieldu proti Plzni řídil autor hattricku Tomáš Knotek, Sparta jasně přehrála domácí Zlín. Boleslavi stačil ke skalpu Energie gól Lence, Piráti přemohli Oceláře znovu v nájezdech. Vedoucí Liberec si poradil s Olomoucí a zvýšil náskok na čele tabulky, první tříbodovou výhru od 8. ledna vybojovala Kometa, která si poradila s Dynamem.

Vítkovice doma selhaly, důležité body má Verva

Oba soupeři pomýšlejí na přímý postup do čtvrtfinále, po vzájemné bitvě mají k naplnění mety blíž hokejisté Litvínova. Severočeši totiž dokázali na vítkovickém ledě vybojovat tříbodové vítězství, poděkovat mohou především defenzivní práci v čele s brankářem Janusem a také přece jen větší efektivitě. Domácí dostal do vedení v šesté minutě Tybor, ovšem ještě do první sirény srovnal Hořava. Obrat ve vývoji dokončil posléze Jakub Černý. Jak se později ukázalo, jeho trefa z 27. minuty, který padla při oslabení hostů, byla pro výsledek utkání rozhodující. Vítkovičtí předtím vyhráli čtyři z pěti posledních zápasů, teď pozitivní bilanci nepodpořili. Naopak Verva v únoru potřetí zvítězila, jedinou porážku nakoupila před reprezentační přestávkou v Hradci Králové.

Jakub Petr (trenér Vítkovic): "V první třetině jsme si vypracovali několik příležitostí, které jsme měli proměnit stejně jako v té druhé. Zápas ukázal, proč nejsme v šestce a proč na ni můžeme pro letošek zapomenout. Kvůli přesilovkám. Neproměňujeme je a navrch jsme v ní inkasovali rozhodující gól. Litvínov si závěr docela zkušeně hlídal. Náš tlak nebyl takový jako v předchozích fázích utkání, přesto jsme na konci dostali přesilovku šest na čtyři, pak dokonce šest na tři. I když jsme byli na kotouči, nevyužili jsme ji. Týmy nad námi mají přesilovky o poznání lepší. To je důvod, proč bojujeme o předkolo.“

Radim Rulík (trenér Litvínova): "V utkání pro nás bylo docela dost důležitých pasáž. Bylo důležité, že jsme neprohráli první třetinu. Dostali jsme sice gól, ale dokázali jsme srovnat. Pak jsme v našem oslabení dali šťastnou branku. V závěru jsme se dostali do těžké situace. Hráli jsme čtyři na šest, a pak i tři na šest. Mohlo to dopadnout jinak, ale ubránili jsme to. Utkání bylo těžké. Jsme rádi, že jsme tady uspěli.“¨

HC VÍTKOVICE RIDERA – HC VERVA LITVÍNOV 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Tybor (Výtisk) – 18. M. Hořava (F. Pavlík, Trávníček), 27. J. Černý
Rozhodčí: Pešina, Pražák – Hlavatý, Tošenovjan.
Vyloučení: 5:6.
Bez využití: 
Oslabení: 0:1.
Střely na branku: 34:24.
Diváci: 6127.
Nejlepší hráči: Radoslav Tybor – Jaroslav Janus.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Bartošák – Sloboda, Klok, Hrbas, D. Krenželok, Urbanec, Výtisk, L. Kovář – Tybor, O. Roman, D. Květoň – Hudeček, Stastny, Olesz – P. Zdráhal, Kolouch, E. Němec – Tomi, Balán, Szturc Trenéři: Petr a Trnka.
HC VERVA Litvínov: Janus – Gula, Pavlík, Sörvik, Pavelka, Pilař, Sklenička, Kubát – Martynek, Hübl, Lukeš – M. Hanzl, R. Hanzl, Černý – Hořava, Gerhát, Trávníček – Jurčík, Reichel, Válek. Trenéři: Rulík, Stránský a Šlégr.

Plzeň nevydržela, jízdu Mountfieldu řídil Knotek

Ačkoli také občas zakopnou, hokejisté Mountfieldu potvrzují v roce 2017 vynikající formu. Východočeši v úterní dohrávce přemohli Spartu a nyní natáhli sérii výher i proti Plzni. Svěřenci trenérů Sýkory, Hynka a Martince slaví čtvrté vítězství za sebou, proti Škodě se nerodilo snadno. Hosté díky gólům Svobody a Kratěny dokázali vymazat náskok hradeckých bojovníků, ve třetím dějství už ovšem Plzeň nestačila. Mountfield přejel soka čtyřmi parádními brankami, v utkání celkem třikrát mířil přesně Tomáš Knotek, a znovu slaví plný bodový zisk. Po třech porážkách teď mají hokejisté Hradce v kapse 12 bodů ze čtyř utkání, naopak Škoda poslední dobou vypadla z tempa. Strakova armáda nebodovala třikrát v řadě, přičemž celkem nastřílela jen čtyři góly.

Tomáš Martinec (asistent trenéra Hradce Králové): "Do zápasu jsme šli s respektem a touhou konečně Plzeň v téhle sezoně porazit. To se projevovalo od začátku, měli jsme výborný pohyb a brzo šli do vedení. Celou první třetinu jsme odehráli velmi dobře, naopak druhou špatně a Plzeň se zlepšila. Hned jsme dostali gól, celá třetina byla z naší strany taková neurovnaná. O to líp jsme nastoupili do třetí, která byla z našeho pohledu v zápase nejlepší. Hráli jsme výborně jak do ofenzívy, kde jsme dali krásné góly, tak i do defenzívy, kde jsme Plzeň nepouštěli do vyložených šancí. Jsme moc rádi, že jsme ji konečně porazili. Je to pro nás strašně důležité vítězství a klukům za něj patří dík.“

Jiří Hanzlík (asistent trenéra Plzně): "Do zápasu jsme vstoupili aktivně, možná až moc, a nepohlídali jsme si zadek. Hradec Králové šel z prvních dvou akcí do vedení 2:0. Přesto se nám podařilo zápas zdramatizovat, ve druhé třetině jsme se dotáhli na 2:2. Na začátku třetí jsme ale zbytečně faulovali a Hradec přesilovku využil. Celkově nás myslím vyučil v řešení přesilových situací tři na dva a dva na jednoho, ze kterých dával branky, a tím získal rozhodující náskok. Ještě měli skvělý pohyb, byl jich plný led, byli rychlí a v zápase aktivnější. Zaslouženě vyhráli.“

MOUNTFIELD HK – HC ŠKODA PLZEŇ 6:3 (2:1, 0:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 4. Kukumberg (Bednář, Pláněk), 9. T. Knotek (Jarůšek, Gregorc), 42. Jarůšek (Kukumberg, Newton), 46. Dragoun (Červený, Dietz), 52. T. Knotek (Picard, Jarůšek), 59. T. Knotek (Jarůšek, Picard) – 10. T. Svoboda (Kubalík, Kracík), 22. Kratěna (Čerešňák, Procházka), 54. Lev (Procházka, Kadlec).
Rozhodčí: Horák, Hradil – Barvíř, Blümel
Vyloučení: 2:4.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 34:27.
Diváci: 4920.
Nejlepší hráči: Tomáš Knotek – Tomáš Svoboda.
Mountfield HK: Rybár – Pláněk, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Čáp – Červený, Dragoun, Šimánek – Bednář, Kukumberg, Dej – Jarůšek, T. Knotek, Picard – Köhler, Nedvídek,Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec. 
HC Škoda Plzeň: Machovský (52. Hylák) – Kadlec, Němeček, Moravčík, Pulpán, Čerešňák, Kvasnička, Sklenička – T. Svoboda, Kracík, Kubalík – M. Procházka, Kratěna, Lev – Schleiss, Preisinger, Stach – Vracovský, Koreis, Hrnka. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Hanzlík. 

Sparťanská letka řádila, domácí Zlín neměl nárok

Poprvé po reprezentační přestávce šli do akce hráči Zlína na na utkání proti Spartě nebudou vzpomínat rádi. Domácí sice poměrně dlouho drželi bezbrankový stav, jenž ve 33. minutě zakončil řepík bleskový výpad s Vránou, načež před koncem druhé třetiny zaznamenal první gól po návratu do Sparty bojovník Buchtele. Třetí dvacetiminutovka už probíhala jasně v režii hostů. Sparťanská letka smetla hokejisty PSG dalšími trefami, podělily se o ně všechny útočné formace Pražanů. Svěřenci tria Kalous, Moták, Veber brali z předchozích tří utkání pouze dva body, teď slaví jasné vítězství. Čtvrtým čistým kontem v sezoně k němu přispěl brankář Pöpperle. Naopak domácí promarnili možnost přiblížit se elitní desítce, se 60 body zůstávají jedenáctí.

Robert Svoboda (trenér Zlín): "Je to pro nás krutý výsledek. Vstup do utkání se nám podařil, půl zápasu jsme předváděli hru, jakou jsme chtěli. Bohužel, ale bez gólu to nejde. Neproměnili jsme vyložené šance. Gól do šatny nás asi trochu nalomil a Sparta je tak silný tým, že jsme nebyli schopni konkurovat té její síle. Výsledek si pohlídala."

Jiří Veber (asistent trenéra Sparty): "V první třetině jsme měli velké štěstí. Zlín mohl dát třikrát gól do prázdné brány. Nedali, což nám hrozně pomohlo. Ve druhé třetině nám hodně pomohl gól na 2:0. Třetí třetinu jsme pak hráli a zvládli tak, jak bychom měli od začátku. Musím říct, že Zlín hrál výborně. Dělal nám velké problémy."

PSG ZLÍN – HC SPARTA PRAHA 0:5 (0:0, 0:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 33. Řepík (P. Vrána), 40. Buchtele (Klimek), 44. Uher, 50. Kumstát (Pech), 52. Forman (Kumstát)
Rozhodčí: Čech, Šír – Gebauer, Lederer.
Vyloučení: 2:3.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 29:31.
Diváci: 5204.
Nejlepší hráči: Petr Holík – Petr Vrána.
PSG Zlín: Kašík – Marušák, Řezníček, Matějíček, Blaťák, Žižka, O. Horák, Gazda – Šťastný, Holík, Říčka – Bukarts, Popelka, Veselý – Okál, Chytil, Kubiš – Ondráček, Ostřížek, Honejsek. Trenéři: Svoboda a M. Hamrlík.
HC Sparta Praha: Pöpperle – Gernát, Mikuš, Švrček, Kalina, Eminger, Piskáček, Nedomlel – Řepík, Vrána, Hlinka – Klimek, Smejkal, Buchtele – Kumstát, Pech, Forman – Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Bitva brankářů pro Boleslav! Energii srazil Lenc

Předchozí vzájemné bitvy této sezony pokaždé nabídly minimálně pět branek, ta poslední ale dlouho hlásila čekání na první přesný zásah. V duelu Mladé Boleslavi a Karlových Varů se překonávali gólmani Maxwell (po příchodu do města aut má už čtvrtou nulu!) a Závorka, obrany si počínaly na jedničku, se střelci to bylo horší. Šlo o hodně, domácí usilují o účast a slušnou pozici v předkole play off, Západočeši touží pod sebe dostat Pardubice a před finišem sezony také získat sebevědomí. Nakonec slaví Bruslaři, k důležitému vítězství je poslal ve 45. minutě Radan Lenc. Mladá Boleslav díky jeho trefě slaví třetí vítězství za sebou, bodovat dokázala v sedmi posledních duelech. Což znamená, že Středočeši znovu odskočili pronásledovatelům z Plzně, Zlína a Olomouce. Naopak Energie padla popáté v řadě, sice znovu o gól, nicméně bodíky Karlovarští ani tentokrát nemají...

Boris Žabka (asistent trenéra Ml. Boleslavi): "Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání, protože jsme sledovali Vary, které poslední dobou hrají kvalitní hokej a dokáží porazit silné soupeře. Především venku. Snažili jsme se na to připravit. Také jsme věděli, že jsme v posledních duelech udělali nějaké body a chtěli jsme na to navázat, protože nás to přibližuje dál k nějakému částečnému cíli. Možná jsme tím byli ze začátku trochu svázaní a v první třetině jsme nepodali výkon, který jsme chtěli. Řekli jsme si, že výsledku podrobíme všechno určitou taktikou. Musím pochválit celý tým, že to do poslední minuty plnil, bránili jsme střední pásmo a to všechno bylo podpořené výborným výkonem gólmana i obětavostí v oslabení."

Jan Tlačil (trenér Karlových Varů): "Připravovali jsme se na velice těžký zápas. Chtěli jsme prolomit smůlu v posledních utkáních, kdy tým odehrál perfektně první třetinu. Protože poté jsme většinou zkolabovali, a i když byl zápas dobře rozehraný, tak jsme ho nezvládali. Věděli jsme, že proti Boleslavi ten tým reaguje velice pozitivně, odehráli zápas velice dobře. Pohořeli jsme na tom, že jsme neproměnili šance, které jsme připravili."

BK MLADÁ BOLESLAV – HC ENERGIE KARLOVY VARY 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 45. Lenc (Hyka, Musil).
Rozhodčí: Hejduk, Lacina – Lhotský, Špůr.
Vyloučení: 2:4.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 21:25.
Diváci: 3298.
Nejlepší hráči: Brandon Maxwell – Denis Kindl.
BK Mladá Boleslav: Maxwell – Stříteský, Kučný, Kurka, Hanzlík, Hrdinka, Holub, Štich – Hyka, Musil, Lenc – Orsava, Klepiš, Žejdl – Pacovský, Urban, Látal – Pospíšil, Vampola, Pabiška. Trenéři: F. Výborný a Žabka.
HC Energie Karlovy Vary: Závorka – M. Rohan, Sičák, Baránek, Harant, Dujsík, Tomáš Dvořák, Baldajev – Mikulík, Davídek, T. Rachůnek – Gorčík, Skuhravý, Vachovec – V. Tomeček, Gríger, Flek – Flek, Kindl, Beránek. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Piráti přemohli Oceláře v nájezdech. Díky Vondrkovi

Na ledě Pirátů jim to moc nejde, bilance Ocelářů platí i po duelu 47. kola. Druhý tým tabulky chtěl potvrdit předchozí skalp Olomouce, jenže hokejisté Chomutova disponují kvalitní formou. Minule nasázeli Pardubicím sedm branek, teď se žádné střelecké manévry nekonaly, nicméně Krušnohorci mají další vítězství. Podobně jako v listopadu slavili domácí proti Třinci až v nájezdech. Dlouho sice vedli díky trefě Vondrky, ve 44. minutě však srovnal Redenbach. A jelikož nerozhodlo prodloužení, došlo na penalty. V nich předvedl jediný přesný pokus Vondrka, jenž hraje poslední dobou výborně. Pro Piráty to znamená čtvrté utkání za sebou, kdy bodovali, naopak Třinci v tabulce zase o trochu víc dýchají na záda Mountfield a spol.

Jan Šťastný (asistent trenéra Chomutova): "Připravili jsme se na kvalitního a silného soupeře, což Třinec jednoznačně potvrdil. Začátek utkání jsme neměli dobrý, po deseti minutách jsme nabádali hráče, aby více bruslili a napadali. Z pohybu jsme si vytvořili šance, z nichž pramenila vyloučení. Přesilovku jsme okamžitě využili a šli do vedení. Věděli jsem, že to bude ještě těžké. Ve druhé části jsme měli ještě několik šancí, kterými jsme mohli odskočit, což se nám bohužel nepodařilo. Ve třetí třetině přišel trest, zaspali jsme v obranném pásmu, dvakrát ztratili kotouč a soupeř to potrestal. Od té doby bylo jasné, že zbytek zápasu bude o jedné chybě. Nájezdy jsou loterie, Michal Vondrka si dovolil, co si dovolil. Chci poděkovat všem klukům a rozdílovému hráči Jánku Lacovi.“

René Mucha (asistent trenéra Třince): "Po zápase jsme tým pochválili, protože jsme předvedli dobrý výkon. Dobře jsme do utkání vstoupili a byli aktivnější. I když to tak na střely nevypadá, tak jsme měli ze hry více. Měli jsme hodně šancí, dařilo se nám napadání, jenže pak jsme v závěru dostali gól. V dalším průběhu jsme se tlačili do brány, z čehož pramenil vyrovnávací gól. Uprostřed utkání jsme udělali velký kus práce, když jsme ubránili dvojnásobné oslabení. V prodloužení měly oba celky po jedné šanci, kterou nevyužily. V dovednostní disciplíně byli úspěšnější domácí.“

PIRÁTI CHOMUTOV – HC OCELÁŘI TŘINEC 2:1 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 0:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Vondrka (Rutta, Huml), rozhodující nájezd Vondrka – 44. Redenbach (Petružálek, Klimenta)
Rozhodčí: Bulanov (Rusko), R. Svoboda – Jelínek, J. Svoboda.
Vyloučení: 3:6.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 30:25.
Diváci: 4738.
Nejlepší hráči: Michal Vondrka – Šimon Hrubec.
Piráti Chomutov: J. Laco – Rutta, Kudělka, Valach, Dlapa, J. Mrázek, Skinner, Chalupa, Havel – Vondrka, Huml, Tomica – Račuk, Růžička ml., Sklenář – Koblasa, Kämpf, Poletín – Hlava, Kaše, Lauko. Trenéři: Růžička st., Martínek a Šťastný. 
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Roth, L. Galvas, Hrabal, Jank, M. Doudera, Linhart – Netík, Kreps, Rákos – Irgl, Kane, Adamský – Petružálek, Redenbach, Klimenta – Hrňa, Marosz, Dravecký. Trenéři: Kýhos a Mucha.

Pod Ještědem se smál favorit. Ale Hanáci vzdorovali

Hokejisté Liberce měli poněkud delší reprezentační přestávku než ostatní týmy, v utkání proti Olomouci předvedli podobně soustředěný výkon jako předtím Švédskými hrami na třineckém ledě. Loňští mistři doma dvakrát padli s Pardubicemi a Chomutovem, tentokrát ale mají tři body, vítězství 3:1 pomohlo Bílým Tygrům už k náskoku osmi bodů na druhé Oceláře. Ovšem Hanáci jsou houževnatý soupeř, pod Ještědem silně vzdorovali. Na vedoucí branku Bulíře vzápětí odpověděl Knotek, po další brance Vitáska bylo skóre až do finiše duelu těsné. Hosté se pokoušeli o vyrovnání, odvolali brankáře Faltra a domácí Krenželok pečetil výhru favorita střelou do prázdné klece. Pro Olomouc znamená výsledek druhou porážku v řadě, tým kouče Venery stále zůstává dvanáctý.

Filip Pešán (trenér Liberce): "Bylo vidět, že Olomouc po pauze už jeden zápas odehrála. Nám odskakovaly kotouče po celou dobu. Technicky jsme utkání odehráli hůř než soupeř. Ten se postupně dostával do větších a větších šancí, Jánko Lašák nás několikrát podržel. Měli jsme vstřelit gól v úvodním tlaku, to by nás uklidnilo. Jsem rád, že tým bojoval a že našel cestu k výhře. Vůbec si nemyslím, že jsme byli lepším týmem."

Jan Tomajko (asistent trenéra Olomouce): "Na začátku první třetiny jsme přežili nápor Liberce, ale potom se hra vyrovnala. Ve druhé třetině jsme se za stavu 1:1 potýkali s nedisciplinovaností. Fauly v útočném pásmu nás stály něco víc, co jsme mohli dokázat. Vytvořili jsme si nějaké šance, ale byli jsme neproduktivní. Liberec vyhrál a je vidět, že je v pohodě."

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – HC OLOMOUC 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Bulíř (P. Jelínek), 32. Vitásek (Bartovič, Svačina), 60. L. Krenželok – 26. J. Knotek (Jaroměřský)
Rozhodčí: Bejček, Hribík – Kotlík, Zíka.
Vyloučení: 2:6.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 26:27.
Diváci: 5879.
Nejlepší hráči: Ondřej Vitásek – Jan Knotek.
Bílí Tygři Liberec: Lašák – Ševc, Vitásek, Jánošík, Mojžíš, Derner, Pyrochta – Lakatoš, Jelínek, Krenželok – Valský, Bulíř, Radivojevič – Svačina, Vantuch, Bartovič – Stránský, Bližňák, Ordoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
HC Olomouc: Falter – Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Rašner, J. Galvas – Vlach, J. Knotek, Laš – Eberle, Sundher, Burian – Fořt, T. Mikúš, Holec – Kotala, P. Mrázek, Matai. Trenéři: Venera a Tomajko.

Konečně! Kometa už nečeká na tříbodovou výhru

Velká úleva zavládla v kabině Komety Brno. Kvalitními hokejisty nabouchaný tým měl po Novém roce smůlu na zranění i na některé zbytečně ztracené duely, od 8. ledna čekali Brňané na výhru za tři body, což je mimo jiné stálo pád na konec elitní šestky. Teď proti Pardubicím ale Kometa zabrala, zvítězila 4:1 a drží přímý postup do čtvrtfinále, byť jen bodík před sedmým Chomutovem. Pro domácí bylo důležité, že v šesté minutě otevřel skóre Vondráček, po polovině zápasu se střelecky přidali Hynek Zohorna a Haščák. Ve třetím dějství skóroval i uzdravený Vincour. Dynamo nestíhalo, trefa Nahodila vzala čisté konto Vejmelkovi, který to v Pardubicích dobře zná, nic jiného ale neřešila. Východočeši jsou předposlední, padli počtvrté za sebou.

Kamil Pokorný (asistent trenéra Komety): "Pro nás všechny to byl psychicky velmi obtížný zápas. Věděli jsme, že ho musíme vyhrát. Mužstvo se na to dobře připravilo, pomohl nám první gól po zaváhání soupeře. Ve druhé třetině jsme ubránili oslabení, pak přišla přesilovka, ze které jsme přidali dva rychlé góly, což nás hodně zvedlo. Na hráčích byla cítit velká zodpovědnost za výsledek a předvedený výkon. Po zásluze jsme si došli pro tři body."

Miloš Holaň (trenér Pardubic): "Nepřijeli jsme do Brna v ideálním rozpoložení, dlouhodobě nám vypadl nejzkušenější obránce Čáslava, někteří hráči navíc hráli s velkým sebezapřením, čímž ale ukázali charakter. V první třetině se nám povedlo dodržovat do puntíku taktiku, dostali jsme ale jeden gól. Ve druhé třetině nás trochu položily dva slepené góly, ale i tak jsme do té třetí šli s čistou hlavou, že se nebudeme dívat na kostku a budeme hrát dále naši hru. Jsem rád, že jsme dali alespoň ten jeden gól, mohli jsme přidat druhý v přesilovce pět na tři. Dobře nám zachytal brankář. Výsledkově nevezme nic, ale s předvedenou hrou jsme spokojeni."

HC KOMETA BRNO – HC DYNAMO PARDUBICE 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Vondráček (Haščák), 34. H. Zohorna (Hruška, M. Erat), 35. Haščák (Dočekal, Vondráček), 41. Vincour (Gulaši, Kováčik) – 51. Nahodil (Trončinský)
Rozhodčí: Hodek, Kaukokari (Finsko) – Frodl, Zavřel.
Vyloučení: 6:5.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 31:21.
Diváci: 7612.
Nejlepší hráči: Marcel Haščák – Lukáš Nahodil.
HC Kometa Brno: Vejmelka – O. Němec, Trška, Kováčik, Král, Malec, Bartejs, Gulaši, D. Mikyska – Kvapil, Hruška, M. Erat – Káňa, Čermák, Vincour – H. Zohorna, V. Němec, Brabenec – Haščák, Dočekal, Vondráček. Trenéři: Zábranský, Pešout, Pokorný a Haken.
HC Dynamo Pardubice: J. Hübl – Chaloupka, Trončinský, Schaus, Ščotka, Havlík, Zajíc – P. Sýkora, Špirko, Rolinek – Beran, Tomášek, Hubáček – Zadina, Nahodil, Bárta – Starý, T. Kaut, M. Kaut – J. Sýkora. Trenéři: Holaň a Marek.

Tabulka Tipsport extraligy po 47. kole

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Bílí Tygři Liberec 47 29 2 5 11 128:92 96
2. HC Oceláři Třinec 47 22 7 8 10 143:114 88
3 Mountfield HK 47 23 4 7 13 149:112 84
4. HC Sparta Praha 46 22 5 5 14 147:107 81
5. HC VERVA Litvínov 47 19 11 1 16 117:116 80
6. HC Kometa Brno 47 20 4 9 14 149:125 77
7. Piráti Chomutov 47 17 10 5 15 141:142 76
8. HC VÍTKOVICE RIDERA 46 17 8 2 19 106:110 69
9. BK Mladá Boleslav 47 19 2 6 20 117:133 67
10. HC Škoda Plzeň 47 16 4 6 21 117:128 62
11. PSG Zlín 46 15 6 3 22 111:142 60
12. HC Olomouc 46 14 6 4 22 110:118 58
13. HC Dynamo Pardubice 47 9 5 5 28 117:159 42
14. HC Energie Karlovy Vary 47 10 1 9 27 94:148 41

Další program Tipsport extraligy

Neděle 19. února – 48. kolo:
15:00 HC Dynamo Pardubice – BK Mladá Boleslav
15:00 HC Oceláři Třinec – PSG Zlín
15:30 HC VERVA Litvínov – HC Energie Karlovy Vary
16:00 Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK 
16:30 HC Škoda Plzeň – HC VÍTKOVICE RIDERA 
17:00 HC Sparta Praha – HC Kometa Brno
17:20 HC Olomouc – Piráti Chomutov (ČT sport)

Úterý 21. února – dohrávka 42. kola:
17:00 HC VÍTKOVICE RIDERA – PSG Zlín

Úterý 21. února – dohrávka 18. kola:
18:30 HC Sparta Praha – HC Olomouc

Pátek 24. února – 49. kolo:
17:00 HC VÍTKOVICE RIDERA – Bílí Tygři Liberec
17:30 HC VERVA Litvínov – HC Škoda Plzeň
17:30 PSG Zlín – Piráti Chomutov
18:00 HC Energie Karlovy Vary – HC Dynamo Pardubice
18:00 HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec
18:00 Mountfield HK – HC Olomouc
18:20 BK Mladá Boleslav – HC Sparta Praha (ČT sport)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz