Můj sen? Vybojovat s Motorem titul! hlásí Radek Prokeš

Foto: Petr Kraus

Čtvrtým hráčem, kterého si v rámci ankety Sympaťák WSM Ligy představíme, je nadějný forvard Českých Budějovic Radek Prokeš, jenž patří vzhledem k početné fanouškovské základně Motoru mezi favority. Web hokej.cz si s Radkem Prokešem popovídal o fanoušcích Jihočechů, hokejových snech, o přesunu extraligové licence do Hradce Králové nebo o průlomové sezoně 2014/2015. Odkaz na hlasovací lístek naleznete na konci článku.

Medailonek Radka Prokeše 

Dvacetiletý útočník začal s hokejovým řemeslem v Českém Krumlově. „K hokeji mě přivedl můj táta, který dříve chytával. Na začátky vzpomínám strašně rád. Měli jsme skvělou partu. Jak děti, tak i rodiče, kteří se dodnes scházejí. I já mám z té doby spoustu kamarádů a zůstáváme v kontaktu," zavzpomínal na své začátky.

Od deseti let působí v Českých Budějovicích, kde v sezoně 2013/2014 nakoukl mezi muže a už v následujícím ročníku byl stabilním členem základní sestavy. „Jsem pyšný na to, že můžu být součástí takového týmu. V jižních Čechách je to jediný klub, který dlouhodobě hrával extraligu, takže si myslím, že je snem všech kluků, co tu hrají hokej, dostat se do prvního týmu Motoru," uvedl hráč se zkušenostmi z mládežnických reprezentací a autor třinácti kanadských bodů z uplynulé základní části.

„Jsem pyšný na to, že můžu být součástí takového týmu. Snem všech kluků z jihu Čech je dostat se do prvního mužstva Motoru."

S Radkem Prokešem jsme si popovídali i o loňském zranění. Bohužel než byl rozhovor zveřejněn, mladý útočník podstoupil další operaci. Náladu mu mohou spravit fanoušci svými hlasy v anketě Sympaťák WSM Ligy. „Opravdu nevím, proč redakce Motoru vybrala mě. Určitě se snažím médiím vyhovět, ale tak funguje celý náš tým. To platí i o vztahu k fanouškům, protože si všichni uvědomujeme, jak skvělou podporu od nich máme. Moc si toho vážíme," říká českobudějovický příslib do dalších let. 

Foto: Petr Kraus

Obrozený Motor načal svou třetí sezonu. Mnozí z fanoušků jsou za to, co se v roce 2013 stalo, nakonec rádi. Jaký na to máte názor vy? 
„Co já si pamatuji atmosféru na zápasech před odchodem extraligy, tak ta se s dnešní nedá srovnávat. Po tom všem se lidi v Budějovicích semkli a hokej se stal ve městě jasným číslem jedna. Pokud se nám k tomu ještě povede postoupit, tak by to bylo opravdu fantastické."

„Lidi se v Budějovicích po odchodu extraligy semkli. Atmosféra se s dnešní nedá srovnávat."

Jak jste vůbec nesl přesun licence?
„Vzpomínám si, že se mě spousta lidí ptala, jak to vypadá a co se bude dít. Já jim odpovídal, že to tak vážné není a že se to uklidní. A najednou bylo naše áčko pryč. Byl to tedy i šok pro mě. Na druhou stranu se tu utvořil nový tým, díky čemuž jsem si mohl zahrát dospělý hokej i já, takže jsem svým způsobem mohl být rád."

Jaké to je hrát před zaplněnou Budvar Arénou? Splněný dětský sen?
„Ano, dá se říct, že je to splněný sen. Když celá hala začne skákat, je to něco fantastického. Strašně nám to pomáhá. Ve WSM Lize naši fanoušci opravdu konkurenci nemají a myslím si, že jsou i jedni z nejlepších v celé republice."

Vám loni unikla nominace na juniorský světový šampionát. Překvapilo vás to? A nemyslíte si, že hráči WSM Ligy to mají oproti těm ze zámoří nebo extraligy o něco těžší? 
„Na mistrovství jsem se samozřejmě podívat chtěl, ale hlavně na začátku sezony jsem určitě nepředváděl výkony na to, abych mohl jet. To je potom jedno, jestli hrajete 1. ligu, extraligu nebo třeba v Kanadě. Pokud hraje hráč opravdu dobře, tak je podle mě jedno, jakou z těchto soutěží hraje."

I přes neúčast na MSJ na minulou sezonu asi nezapomenete.
„Loňský rok byl pro mě zlomový. Začal jsem hrát pravidelně dospělou soutěž, za což jsem byl pochopitelně rád. Z týmového hlediska byla loňská sezona fantastická. První rok Motoru jsme se tak tak vyhli baráži o udržení a loni jsme si mohli zahrát baráž o extraligu. Z osobního hlediska nebyl úplně ideální začátek soutěže, ale v průběhu jsem se začínal cítit stále lépe a lépe. Na konci ledna jsem se ale bohužel zranil a sezona pro mě skončila."

„Loňský rok byl pro mě zlomový. Z týmového hlediska pak fantastický."

Právě z důvodu zranění jste nenaskočil do play off ani baráže. Jak vám bylo, když jste přišel o tak skvělé zápasy?
„Sezona mi skončila opravdu brzy. Zprvu jsem si myslel že to tak vážné nebude a já budu moct hrát, ale nakonec byla nutná operace a sezony byl konec. Bylo to vlastně moje první zranění, takže jsem to nesl opravdu těžce, když jsem klukům mohl jenom fandit. Na utkaní jsem samozřejmě chodil a snažil si je užít alespoň na tribuně."

Letos se sešel v Motoru opravdu silný tým, souhlasíte?
„Ano, taky si myslím, že se sešel výborný tým, který má sílu na všech postech. O postup se popereme a věřím tomu, že můžeme být úspěšní."

„Letos se tady sešel výborný tým. O postup se popereme a věřím tomu, že můžeme být úspěšní."

Čeho byste chtěl v hokeji dosáhnout vy osobně? Nejprve zřejmě postup do extraligy, ale dále?
„Přesně tak, moc bych chtěl, aby se nám podařilo vrátit do Budějovic extraligu, která sem podle mě patří. Dále se usadit v extralize a třeba jednou vybojovat v Budějovicích titul, to bych si přál."

 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz