Můj vlastenec? Vyhrál jsem buly na Januse, usmíval se litvínovský Hanzl

Zdroj: hokej-litvinov.cz

Robin Hanzl se v utkání Litvínova proti Mladé Boleslavi gólově prosadil, jenže z této branky určitě radost neměl. Po nešťastně vyhraném buly, po kterém puk zamířil rovnou za záda Jaroslava Januse, se hosté zásluhou litvínovského forvarda radovali z vyrovnání. Litvínovské však tento smolný a zároveň také velice úsměvný okamžik nepoložil. Severočeši se po rozhodujícím nájezdu Viktora Hübla mohli nakonec radovat ze zisku dvou bodů.

Co se stalo při té kuriózní brance, když jste si vstřelil vlastní gól po vyhraném buly?
Klasicky jsem vyhrál buly v obranném pásmu, vyhrál jsem ho na Jara (Jaroslava Januse – pozn. red.). Jaro to bohužel nepochopil, dostal asi teploměr ode mně. Bohužel jsem si spletl branku, do které jsem chtěl vstřelit gól.(smích) Naštěstí jsme to otočili a zápas vyhráli.

Kolikátý váš „vlastňák“ v kariéře to byl?
To těžko říct, ale takovýto určitě první. Byl to čistý vlastenec. Při buly se mi zaklestila hokejka do hokejky soupeře, pak se mi trochu zapružila a puk byl v bráně. Byla to dost úsměvná situace. Ori (Zdeněk Orct – pozn. red) ale říkal, že už také takovou branku dostal, tak asi nejsem první.

Je to velká úleva zvítězit po tom průběhu utkání? Dvakrát jste vedli, vždy jste si ale vlastně dali sami vyrovnávající branku.
Podle mého názoru byl tenhle zápas z naší strany hodně ubojovaný. Asi to nebylo nic pěkného na koukání, puky oběma týmům odskakovaly, takže o to cennější je to vítězství. Jsou to opět sice „pouze“ dva body, ale určitě je bereme.

Je to vzpruha před reprízou finále, kterou odehrajete v neděli doma s Třincem?
Jsme v takové situaci, že v každém utkání potřebujeme bodovat pro naši psychiku, doma ještě o to víc. Uvidíme, co nám to utkání s Třincem přinese, ale zaručeně budeme chtít v neděli bodovat!

Bude to utkání ale trochu jiné, přeci jenom je to repríza loňského finále, ne?
Ne, takhle to neřešíme. Každá sezona je jiná, týmy vyměňují hráče, hrají v jiných sestavách. Je to prostě další sezona a už nemá smysl se ohlížet za tou minulou, i když byla krásná.

Třinečtí opět prohráli. Nepřekvapuje vás trochu, že jsou s tímhle kádrem, který mají, ve spodních patrech tabulky?
My jsme taky hodně prohrávali, vůbec se nám nedařilo. Na každého občas padne deka, oni to mají zrovna teď. Každé utkání je jiné, my můžeme očekávat plné nasazení, velkou bojovnost, a také to, že to bude vyhrocený zápas, jako je s nimi každé.

Myslíte, že tu výchovnou facku pro váš tým, před kterou varoval Radim Rulík, už máte za sebou?
Budeme v to určitě doufat. Už jsme si dva nebo tři zápasy úplně zkazili. Doufám tedy, že jsme se z toho již poučili a vyvarujeme se toho. Nesmíme v utkání vést o moc gólů, protože tyhle situace neumíme, a pak prohráváme. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz