Musíme být ve střehu! upozorňuje Radivojevič. Svačina doufal, že dal gól

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Vydřeli skalp Plzně, před semifinále si dali Bílí Tygři chvilku pohov a pak ladili síly i strategii na velké semifinále s Chomutovem. Úspěšně, hokejisté Liberce měli duel víceméně pod kontrolou. Hráli velmi dobře a soka k ničemu podstatnému nepustili. "Jsme moc rádi, že jsme vyhráli. Ale samozřejmě těžký zápas. Týden jsme nehráli a moc nevěděli, co od toho čekat," přiznává Branko Radivojevič. Důležitý vstup do série mají Severočeši zdárně za sebou, druhé utkání vypukne pod Ještědem v sobotu znovu od 17:20 hodin.

Obhájcům titulu se do dalšího pokračování semifinále půjde lépe. Po vítězství 4:1 panovala v jejich kabině spokojenost. "Dali jsme první gól, to nás trošku uklidnilo. Potom druhý. Myslím, že jsme měli dost šancí, abychom rozhodli dřív. Utkání se podle mě mohlo divákům líbit, z vítězství máme radost, ale potěšíme se jen do půlnoci. Zítra bude nový den, musíme být ve střehu," upozorňuje liberecký kapitán.

Radivojevič: Pokud hrajeme svůj hokej, jsme nepříjemní!

Svěřenci trenérů Pešána a Mlejnka si počínali velmi jistě. Skoro jako při loňském tažení za Masarykovým pohárem. Ovšem Radivojevič je obezřetný. "Neřekl bych, že tam byla nějaká dominance. V některých momentech jsme měli puk pod kontrolou, ale také tam byly okamžiky, kdy nás zase přitlačil Chomutov. Toho se musím vyvarovat, potřebujeme být stoprocentní v našem pásmu a hrát kvalitně z obrany," upozorňuje.

Klíč k radosti mimo jiné znamenaly ubráněné početní výhody Pirátů. "Oni je mají celý rok výborné, v přesilovkách byli mezi top týmy. Dobře víme, že je třeba hrát disciplinovaně. Tentokrát se nám to podařilo, chceme takhle pokračovat dál." Bílí Tygři celkově vycenili tesáky, resp.ukázali, čeho jsou schopni. Tohle mužstvo je zase hladové, takticky vyspělé, fyzicky zdatné. "Každý je porazitelný," odmítá Radivojevič přehnané chvalozpěvy. "Ale pokud hrajeme svůj hokej, jsme nepříjemní."

Ačkoli domácí od první třetiny vedli, zápas dlouho nebyl definitivně rozhodnut. Jakmile hokejisté Chomutova snížili na rozdíl jedné branky, cítili šanci. Ovšem Liberec v klíčové pasáži zabral, po 46 vteřinách se trefil Vladimír Svačina. "To byl pro nás velký moment. Nenechali jsme je nadechnout. Jsem rád, že to tam Sváča krásně dal a potvrdil naše vítězství," chválí Radivojevič. Šťastný střelec přitom musel počkat, jestli rozhodčí branku skutečně uznají. Puk totiž vletěl do brány, nicméně záhy došlo k posunutí klece a kotouč vypadl mimo. "Popravdě nevím, jak přesně zní pravidla. Ale doufal jsem, že pokud branka není vychýlená, tak se nic nemění. Říkal jsem si, že pokud by rozhodčí neuznali tohle, tak už fakt nevím, co by se mělo za góla uznávat," říká Svačina.

Svačina: Odtrénoval jsem dva tréninky, pomohli mi kluci z pětky

Jeho trefa duel v podstatě řešila. "Myslím, že ten gól byl hodně důležitý," souhlasí někdejší útočník Třince nebo Vítkovic. "Krátce předtím Chomutov snížil, vlastně tak nějak z ničeho, protože moc šancí neměl. Jim to určitě dodalo sílu, vždycky se hraje hůř, pokud je to deset minut před koncem o gól než o dva. Tím, že jsme hned zase odskočili, to Piráty zase trošku položilo." Soupeř má v nohách o pět utkání předkola navíc, Svačina však odmítá, že by to hrálo roli  "Po týdnu volna by si odpočinul kdokoli. Tohle bych nebral. Týden je strašně dlouhá doba na regeneraci, oni jsou také dobře trénovaní. Měli plno sil jako my. Může se to projevit, kdyby se série táhla dlouho. V začátku Piráti určitě unavenější nebudou."

Svačina naskočil do semifinále poté, co závěr čtvrtfinále musel ze zdravotních příčin vynechat. "Z minulého týdne jsem odtrénoval jen dva tréninky. V utkání mi strašně moc pomohli kluci z pětky. Já jim říkal, že aspoň na začátku to musejí odjezdit trošku víc za mě. Že fyzička přece jen chybí, když člověk pět dní nic nedělá a odtrénuje jenom dva. V nohách jsem to cítil, ale pak jsem se rozjezdil. A už to bylo dobré." Severočeši získali v sérii první bod, což je bezpochyby uklidnilo. "Jasně, je lepší vést 1:0 než 0:1 prohrávat. Ale ve finále to nemusí nic znamenat. Musíme jít do dalšího zápasu a zase ho vyhrát! Krůček po krůčku se přiblížit postupu," uzavírá Svačina.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz