Musíme tam už něco dotlačit z dorážky, pak se to snad zlomí, doufá Rudovský v konec trápení Rytířů

Foto: hc-kladno.cz

1. března 2014, 5:00

Miloš Dvořák

Kladno už přes čtyři hodiny čistého času nedokázalo soupeři vstřelit branku a zákonitě si tak před blížícím se vrcholem sezóny střelci Rytířů sebevědomí příliš nezvýšili. Utkání s karlovarskou Energií bylo dlouho bezbrankové, velkou měrou sena tom svými zákroky podílel především gólman Chábera. Nicméně v poslední desetiminutovce se hosté přeci jen dvakrát střelecky prosadili a zajistili si tak před blížícím play out dostatečný odstup od barážové hrozby.

Nejblíže bylo Kladno brance v jednatřicáté minutě, když po přihrávce Rudovského už zvedal ruce nad hlavu spoluhráč Zagrapan, video ale prokázalo, že puk se od horní tyčky odrazil před brankovou čáru. Jan Rudovský se díky zranění klíčových útočníku posunul do první řady, byl po celý zápas velmi aktivní, ale i od něho se střelecká štěstěna odvrátila zády a v první třetině pálil pouze do tyče Závorkovy brány.

251 minut bez vstřelené branky, to už je dost děsivé číslo, že?
"Je to tedy dost frustrující. Přitom snažíme střílet na bránu a dojíždět puky. Miloš Hořava před prázdnou bránou zlomil hokejku, pak trefíme břevno. Už je toho docela dost."

V první třetině jste navíc trefil tyčku.
"Byl jsem už hodně z úhlu, tak jsem se tam spíš snažil trefit gólmana, aby se to od něj odrazilo do brány. To byla spíš jen taková zkouška."

V polovině zápasu jste už měli po střele Zagrapana ruce nad hlavou.
"Já už si právě myslel, že to bude gól. Už jsem viděl puk v bráně, ale nebyl. Bohužel."

Přitom padesát minut to byl z pohledu Rytířů bojovný a poctivý výkon s nadějí na dobrý výsledek. Kde se to v poslední desetiminutovce zvrtlo?
"Těžko říct. Šli jsme do o sto procent lépe než v Třinci, bojovali jsme. Rozhodla to asi ta využitá přesilovka čtyři na tři."

Před ní došlo na vyloučení na obou stranách. Ze strany Kladna jste to byl vy, tam šlo o nějaké oplácení?
"Je to tak, tam jsem ho trochu dohrál Dostal jsem od něj sekyru."

Přitom je to určitě škoda, dlouho ve hře o body vás asi podržel gólman Chábera, který pochytal řadu velkých šancí soupeře.
"Chábič zachytal opět výborně. Pochytal jim spoustu šancí, pak navíc i trestné střílení. Takže ten určitě pochvalu zaslouží."

Museli jste se obejít bez dalších klíčových hráčů, chyběli třeba Patera s Dragounem. Bylo to při hře hodně znát?
"Pavel Patera má výbornou přihrávku, Michal Dragoun umí dát gól, takže rozhodně ve hře chybí. Musíme ale hrát všichni naplno, ať tam ti kluci jsou nebo ne."

Po pátečním zápase už asi není ani teoretická šance se vyhnout baráži. Mohli by to přinést naopak více klidu a pomoci začít střílet góly?
"To už se snažíme od posledních zápasů. Musíme to nějak zlepšit. Ale kdybychom věděli, kde je problém, tak ty góly už dáváme. Musíme víc přidat před bránou a dorážet. To je asi největší šance, že tam něco padne a pak už to snad začne jít."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz