Střelec pro Energii? Karlovy Vary posílil Huna, končí Ivan Rachůnek

Foto: hc-vitkovice.cz

27. října 2015, 17:50

Václav Jáchim

Nastříleli 30 branek, jen o dvě méně než třeba osmí chomutovští Piráti. Hokejisté Karlových Varů přesto hledají kvalitního kanonýra, který by pomohl týmu z poslední příčky tabulky. Klubu ze světoznámých lázní se nepovedl vstup do soutěže, Energie má na kontě zatím jen osm bodů a zkouší různé varianty, jak nastartovat zlepšení. Zatím posledním krokem je příchod zkušeného střelce Rudolfa Huny, jenž ještě letos na jaře válel za Vítkovice.

Slovenský útočník má pověst hráče do koncovky, nyní by o tom měl přesvědčit v Karlových Varech. "Rudolf ve Vítkovicích skončil po minulé sezoně a nijak netajil zájem dál pokračovat v Tipsport extralize. Aby neztratil herní praxi, dohodl se na dočasném angažmá v Popradu, stále jsme ale řešili Hunův přesun do jiné soutěže," konstatuje hráčův zástupce Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services.

Teď se tak stalo. "Postupně se objevovaly určité kontakty od jiných klubů, ovšem nikdy to nedošlo do finální fáze. Karlovy Vary přišly s konkrétním návrhem, roli podle mě sehrála i skutečnost, že hráče velmi dobře zná trenér Peter Oremus. Oba spolupracovali ve Vítkovicích dva a půl roku, navzájem se dobře znají a vědí, co od sebe čekat," pokračuje Vůjtek.

Ve vítkovickém týmu tvořil Huna především elitní trio s Ondřejem Romanem a Vladimírem Svačinou, takhle hráli ještě v uplynulé sezoně. Teď už nikdo z nich vítkovický dres neobléká. Roman zamířil do ruského Jekatěrinburgu, Svačina si plácl s Třincem. A Huna se do tuzemské nejvyšší soutěže co nevidět vrátí v barvách Energie. "Rudolf má určitě střelecký potenciál, za čtyři sezony ve Vítkovicích zaznamenal 88 gólů, nevidím důvod, proč by je neměl dávat i za Karlovy Vary," dodává hráčův agent.

Huna se s karlovarským klubem dohodl na spolupráci do konce sezony, ve středu absolvuje první společný trénink. "Jestli se všechno podaří vyřídit, měl by Huna za Vary poprvé nastoupit v pátečním utkání na ledě Třince," potvrzuje Vůjtek. V klubu jde o další ze změn, které v tamním kádru proběhly po startu soutěže. Předčasně skončili David Hruška, Martin Bartek nebo Radek Deyl, Energie naopak angažovala kanadského obránce Bryana Rodneyho a útočníky Ivana Rachůnka s Tomášem Bulíkem, kteří dorazili ze slovenské extraligy.

Ivan Rachůnek  dorazil na měsíční zkoušku a vedení klubu se nyní rozhodlo, že hráč v Energii skončí. Huna přichází týmu vhod také proto, že na marodku nečekaně musel Marcel Haščák. Jak uvádějí stránky klubu, vicemistr světa 2012 a jeden z nejlepších hokejistů Karlových Varů podstoupil operaci prsního svalu a mimo hru bude dva až tři měsíce.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz