Naštvaný Závorka chytal, co mohl: V útoku jsme neměli skoro nic

Foto: Kateřina Macečková, hokejkv.cz

Karlovarská Energie hraje poslední čtvrtinu Tipsport extraligy doslova o všechno. Po třech odehraných částech totiž ztrácela na postupovou desítku dva body a vyhoupnout se na místo zajišťující play off mohla už v zápase s Litvínovem. Podala ale špatný výkon, neskórovala a nepomohl jí ani brankář Závorka, který pochytal spoustu litvínovských šancí.

Utkání mezi Karlovými Vary a Litvínovem začalo vlažně a ani jeden z týmů se na začátku zápasu nedostal do vyložené šance. Změna stavu utkání tak nastala až ve druhé třetině, kdy se trefil reprezentant Martin Ručinský. Chabost karlovarských střelců trvala až do konce utkání. Oproti tomu výborně hrající Litvínov chytl šanci za pačesy a ve třetím dějství navýšil svůj náskok na rozdíl dvou branek, což vydrželo až do samého závěru.

„Nedařilo se nám. Myslím si, že do obrany hrajeme dobře, nejenom s Litvínovem, ale i v předešlých zápasech. Z mého pohledu jsme ale neměli v útoku skoro nic. Tím samozřejmě nechci snižovat výkony Pavla Francouze, protože to je výborný gólman a chytá výborně. Ale abychom mu dali gól, je potřeba mít víc jasných příležitostí a chodit do brány, což se nám nedařilo,“ hodnotí špatný výkon útočících hráčů Energie brankář Tomáš Závorka.

V první třetině zápasu zvonilo Závorkovi dvakrát v uších, a to poté, co tyčku jeho svatyně nastřelil Gerhát a Trávníček. „U první tyčky jsem byl docela dobře poskládaný. Řešil jsem to i s trenérem gólmanů, že tam místa moc nebylo. Při druhé tyčce jsem neviděl vůbec nic. Dali si tandem do dvou hráčů a šli do brány. Pořád jsme ale byli ve hře. Kdybychom prohrávali 0:2 po první třetině, s tou naší útočnou hrou bychom to těžko doháněli,“ říká o situacích z úvodního dějství hry gólman Karlových Varů.

Před utkání s Litvínovem dal novinářům generální manažer Energie Miroslav Vaněk na vědomí, že juniorský tým Karlových Varů definitivně končí v ruské MHL. Jak ale brankář A týmu popisuje, své mladší kolegy moc nesleduje.

„Budu upřímný. Já tu MHL moc nesleduju. Samozřejmě se kluci v kabině baví, hlavně ti, kteří tam hráli, ale já jsem jejich zápasy ani celé jejich působení nesledoval. Když přijdu domů, tak chci mít od hokeje klid a ne, že bych ještě chodil třeba na zápasy. Takže vůbec nevím, co se stalo, a nemám k tomu v podstatě co říct,“ komentuje situaci kolem juniorského týmu Energie Tomáš Závorka.

Sestřih utkání Karlovy Vary – Litvínov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz