Návrat domů? Kern po štaci v zámoří jedná se Slavií

Foto: hc-slavia.cz

V sestavě Slavie pro úterní přípravné utkání se Sokolovem se objeví i útočník Jan Kern, s nímž aktuálně sešívaní jednají o smlouvě.

Kern je slávistickým odchovancem, v juniorském věku – krátce poté, co pomohl Česku k historickému triumfu na Hlinka Gretzky Cupu – ale překvapil pikantním odchodem k rivalovi do Sparty. 

Ve Spartě ale vydržel jen chvíli, v létě 2017 se totiž rozhodl pro zámořskou cestu.

První tři sezony strávil v USHL, loni potom působil v NCAA: za univerzitu ve Springfieldu odehrál šestnáct utkání (1+2).

Teď se hodlá vrátit do Česka.

Letní přípravu začal ve Spartě, dokonce za ni naskočil i do přípravných utkání, místo v základní sestavě si ale nevybojoval. 

A tak nyní jedná o svém návratu do Edenu.

Postavou menší útočník, který patřil k velkým talentům a zahrál si na mistrovstvích světa do osmnácti i dvaceti let, nastoupí za Slavii v úterý v Sokolově.

Kern by byl teprve pátou posilou sešívaných, kteří před touto sezonou dosud přivedli obránce Matyáše Zelingra (Kladno) a Radka Havla (Havířov, zatím na zkoušce) a útočníky Tomáše Knotka (Nice) s Patrikem Machačem (Kladno).

Domluví se s nimi na smlouvě i Kern a ohlásí comeback do Edenu po téměř pěti letech?

Aktuální kádr HC Slavia Praha

Brankáři: Roman Málek, Martin Michajlov

Obránci: Jindřich Barák, Tomáš Duda, Tadeáš Hejda, Mikuláš Hovorka, Daniel Krejčí, Václav Veber, Matyáš Zelingr, Milan Antoš, Radek Havel.

Útočníci: Jaroslav Brož, Jiří Doležal, Petr Kafka, Tomáš Knotek, Daniel Kružík, Patrik Machač, Martin Ondráček, Daniil Petrov, Michal Poletín, Tomáš Pšenička, Šimon Slavíček, David Šteiner, Filip Vlček, Robin Všetečka, Maxim Havrda, Štěpán Turek, Jan Kern.

Foto: Stephen Gassman

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz