Nejasnosti s rozpisem WSM Ligy: Bude se znovu jednat

14. června 2016, 15:06

Marek Hedbávný

V pondělí přišel prvoligovým klubům oficiálně potvrzený rozpis, který se oproti původnímu rozlosování liší prohozenými pořadatelstvími ve druhé a třetí čtvrtině. „Některé týmy na aktivu chtěly, aby měly víc domácích zápasů v sobotu," řekl pro hokej.cz Pavel Setikovský, řídící pracovník druhé nejvyšší soutěže.

Protože změny oproti čtvrtečnímu rozlosování mnohé kluby zaskočily, o konečné podobě rozpisu se bude znovu jednat 18. června .„Nevidím problém, aby došlo ke změně a pořadatelství se točila každou čtvrtinu," dodal Setikovský.

Los, který proběhl na aktivu prvoligových klubů, příliš nepotěšil například fanoušky Havířova. V sobotu, v pro ně nejatraktivnějším termínu, by AZet doma za celou sezonu odehrál jen pět utkání. To by se negativně odrazilo v průměrné návštěvnosti. „Ještě to není uzavřené. V sobotu před konferencí se znovu sejdeme a probereme to. Uvidíme, jak to dopadne, za nás bychom ale byli rádi, aby byly domácí soboty napříč soutěží co nejrovnoměrnější," nastínil Patrik Rimmel, manažer Havířova.

Podobný názor mají i Rytíři Kladno. „Pro náš klub je klíčové pořadatelství sobotních domácích utkání, která jsou pro fanoušky atraktivnější. Sobotní zápasy by měly být rozděleny co možná nejrovnoměrněji. Je pro nás jen těžko akceptovatelné, aby náš klub, jeden z nejnavštěvovanějších a nejsledovanějších ve WSM Lize, hrál v sobotu doma pouze šestkrát po celou dobu základní části."

„Je pro nás jen těžko akceptovatelné, aby náš klub, jeden z nejnavštěvovanějších a nejsledovanějších ve WSM Lize, hrál v sobotu doma pouze šestkrát po celou dobu základní části."

Vyjádření dalších činovníků zjišťujeme. Někteří z nich o změně v rozpisu v době zavolání nevěděli, stejně tak o jednání na sobotním mimořádném aktivu, a některým týmům je podoba rozlosování v zásadě jedno.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz