Neskutečný Pastrňák! Toronto složil šesti body, Gretzkymu sebral rekord

15. dubna 2018, 8:19

Martin Zíta

Mimořádný večer prožil v utkání prvního kola play off David Pastrňák. Český útočník nastřílel v duelu proti Torontu hattrick a navíc přidal tři nahrávky, hokejisté Bruins zvítězili vysoko 7:3 a v sérii vedou 2:0 na zápasy. Pastrňák se stal nejmladším hokejistou, jemuž se šestibodové představení povedlo ve Stanley Cupu.

Fenomenální představení českého útočníka. David Pastrňák řídil demolici Toronta ve druhém zápase čtvrtfinálové série Východní konference. Český útočník byl u šesti ze sedmi gólů svého týmu.

Pastrňák tři góly vstřelil sám a další tři připravil. Jednadvacetiletý útočník se parádním výkonem zapsal výrazným písmem do historie soutěže. Stal se nejmladším hokejistou, který v zápase play off nasbíral šest kanadských bodů (21 let a 324 dní), čímž překonal rekord samotného Waynea Gretzkyho (22 let a 81 dní).

Pastrňák se navíc stal vůbec prvním hráčem Bruins, který v jednom zápase nasbíral šel bodů od 18. února 1990, kdy se to povedlo Raymondu Bourqueovi. Vyrovnal také klubový rekord v počtu bodů v jednom zápase play-off, o který se nyní dělí s Philem Espositem (1969) a Rickem Middletonem (1983).

Český mladík nasbíral už v prvním zápase tři body a po dvou zápasech má na kontě hned devět bodů (4+5). Pastrňák tím vyrovnal celoligový rekord pro nejvíce bodů po prvních dvou zápasech playoff, dělí se o něj znovu s již zmíněným Philem Espositem. Aktuálně vede žebříček produktivity Stanley Cupu.

Unikátním zápisem Pastrňák vyrovnal český rekord v zámořském play off, šest bodů si naposledy připsal Patrik Eliáš v roce 2006, kdy se na výhře New Jersey nad New York Rangers 6:1 podílel dvěma brankami a čtyřmi nahrávkami.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz