Neuvirth měl chytat, nakonec duel proti Vítkovicím sledoval ze střídačky. Do zámoří odletí v úterý

Zpráva o dohodě na podmínkách nové kolektivní smlouvy v NHL ho zastihla už na cestě do Ostravy, gólman hokejistů Sparty Michal Neuvirth byl i tak připraven jít v případě potřeby mezi tyče. Na jeho nasazení nakonec nedošlo, pražský tým si i bez Neuvirtha s Vítkovicemi poradil a získal cenné body za výhru 5:4.

Podle předzápasových plánů se měl ve Vítkovicích do sparťanské branky postavit právě čtyřiadvacetiletý gólman Washingtonu Capitals. Vývoj v NHL ale plány holešovického klubu zhatil.

"Byli jsme zrovna na cestě ve vlaku, když jsem se to dozvěděl. V plánu bylo, že budu chytat, ale pak jsme se rozhodli, že bude chytat Švára (Schwarz). Byli jsme ale domluvení, že kdyby se zranil, nebo mu to nějak nevyšlo, tak do brány půjdu. Naštěstí k tomu nemuselo dojít," řekl novinářům Neuvirth.

Měl signály, že k podpisu kolektivní smlouvy má dojít každou chvílí. "Abych se přiznal, myslel jsem si, že se to podepíše už v sobotu. Zaplaťpánbůh se to podepsalo aspoň dneska. Jsem rád, že mi dala Sparta šanci za ni hrát a jsem spokojený s tím, co jsem tady předvedl. Ale teď už mě zajímá jen to, co bude v Americe," řekl Neuvirth.

Čtyřiadvacetiletý gólman se po dnešním utkání od pražského týmu odpojí. Během stávky odchytal za Spartu 24 zápasů. "Už mám i objednanou letenku. Poletím v úterý ráno," řekl Neuvirth. Hráči mají podle smluv na návrat ke svým klubům v zámoří tři dny.

Podle Neuvirtha teď roli brankářské jedničky ve Spartě zastane Schwarz. "Mára dneska chytal dobře. Škoda té třetí třetiny, kdy jsme dostali čtyři góly, ale potřeboval se zvednout a teď to na něm bude stát," dodal Neuvirth.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz