Nová dvacítka začne v Německu. S Lakatošem, Hronkem nebo Kašem

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

26. ledna 2016, 17:34

Václav Jáchim

Před třemi týdny skončilo mistrovství světa juniorů, teď už se o slovo pomalu hlásí nová dvacítka. Začne pod hlavičkou výběru devatenáctiletých, s trenéry Davidem Brukem a Robertem Svobodou, kteří mají tuto věkovou kategorii na povel. "Ale nominace na první akci se rodila ve spolupráci s Jakubem Petrem, jenž také bude zápasy osobně sledovat," říká hlavní kouč týmu David Bruk.

Jakub Petr u dvacítky dál pokračuje, prozatím ale nechá svěřence pod dohledem jiné trenérské dvojice a hráče si prověří z tribuny. Dvacítka oficiálně odstartuje až po sezoně, výběr ročníku 1997 do té doby čeká ještě jarní domácí turnaj v Břeclavi.

Teď je na programu únorové zápolení v německém Deggendorfu, kde se vedle domácích a našich hokejistů představí mistři světa Finové, Švédové a Švýcaři. "Obsazení bude velmi silné. Finové patrně nebudou mít v týmu Puljujärviho s Lainem, kteří věkově patří ještě do osmnáctky, v sedmadevadesátkách ale mají hodně kvalitních hráčů. To samé Švédové. Čeká nás po všech stránkách náročný test," upozorňuje Bruk.

V české sestavě najdeme tři pamětníky nedávného šampionátu, ve Finsku se představili obránce Filip Hronek, útočníci Dominik Lakatoš a David Kaše. "Hovořili jsme s jejich klubovými trenéry, hráči by měli být k dispozici. V neděli 7. února absolvují extraligové zápasy, k nám se pak s malým zpožděním připojí," hlásí Bruk. Nominace se ještě může změnit s ohledem na aktuální stav, první úprava už je na světě. "Českobudějovický Guman si zlomil klíční kost, nahradí ho sparťan Procházka," informuje trenér.

Nová dvacítka pod hlavičkou devatenáctky se sejde ke krátkému soustředění v Rokycanech, turnaj zahájí ve středu 10. února utkáním proti Švédsku. Turnaj se koná v německém Deggendorfu, který není daleko od hranic s Českou republikou. Případní fanoušci to tudíž nemají za hokejisty daleko. "Sehrajeme čtyři zápasy ve čtyřech dnech, což nebude jednoduché. Pro nominované hráče jde o příležitost, jak zabojovat o místo ve dvacítce. S výjimkou zámořských krajánků bereme vlastně všechny dostupné hráče. Máme před sebou těžký turnaj a určitě chceme uspět," uzavírá David Bruk.

Nominace reprezentační devatenáctky na turnaj pěti zemí v Německu (10. - 13. února 2016. Deggendorf):

Brankáři:
Petr Kváča (Č. Budějovice), Zdeněk Slavíček (Kometa Brno).

Obránci:
Filip Hronek (Mountfield HK), Marian Adámek, Jan Bartko (oba Třinec), Petr Kalina (Sparta Praha), Rostislav Šnajnar (Kometa Brno), Lukáš Kaňák (Plzeň), Martin Weinhold (K. Vary), Josef Zajíc (Kladno), 

Útočníci:
David Kaše, František Wágner (oba Chomutov), Dominik Lakatoš (Liberec), Filip Dvořák (Kometa Brno), Radek Koblížek (Oulu, Finsko), Lukáš Jašek (Třinec), Filip Suchý (Plzeň), Ivan Ďurač (Ml. Boleslav), Denis Kusý (Pardubice), Aleš Dufek, Lukáš Anděl (oba Jihlava), Ondřej Procházka (Sparta Praha).

Náhradníci:
Ondřej Kuchař (K. Vary), Kamil Šimeček (Vítkovice), Martin Jandus (Sparta Praha), Aleš Furch (Slavia Praha), Štěpán Havránek (Mountfield HK), Michael Klinger (Liberec).

Realizační tým:

Manažer: Otakar Černý.
Hlavní trenér: David Bruk.
Asistent: Robert Svoboda:
Trenér brankářů: Jaroslav Kameš.
Lékař: MUDr. Marek Kašpar.
Hospodář: Jiří Šrámek. 

Program české devatenáctky na turnaji pěti zemí v Německu:

Středa 10. února:

15:30 Česká republika - Švédsko

Čtvrtek 11. února:

20:00 Česká republika - Finsko

Pátek 12. února:

15:30 Česká republika - Švýcarsko

Sobota 13. února:

16:30 Německo - Česká republika

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz