Novgorod rozdrtil Jihlavu a ovládl Dukla Cup, Vary druhé, Mora třetí

Foto: Tomáš Lysý, hcdukla.cz

Ruský tým Torpedo Nižnij Novgorod potvrdil roli favorita a vyhrál Dukla Cup, který pořádala Jihlava v rámci oslav šedesátého výročí klubu. Mužstvo, které disponuje hráči jako Daugavinš, Žerděv či Frolov, o svém vítězství v turnaji rozhodlo drtivou výhrou nad domácí Duklou Jihlava v poměru 6:0. Novgorod ztratil na Dukla Cupu jen jeden bod, o ten je obrala karlovarská Energie, která skončila na druhém místě, třetí byla Olomouc, hostitelská Jihlava neuhrála ani bod a obsadila čtvrté místo.

Před posledním zápasem turnaje byla na čele Energie, očekávalo se však, že Torpedo své poslední vystoupení na Dukla Cupu zvládne a půjde na první místo právě před Západočechy. Jihlavští před startem utkání popřáli k osmdesátým narozeninám dvěma legendám – Stanislavu Neveselému, bývalému kouči Dukly, a Miloši Podhorskému, historicky prvnímu brankáři Jihlavy. Domácí oslavencům dlouho dělali radost, se favorizovaným Novgorodem drželi zdatně krok. Ve druhé třetině však přišla pro Duklu přímo děsivá desetiminutovka, díky které Torpedo odcházelo po druhé třetině do kabin za vysokého vedení 4:0. Ve třetí části se ještě dvakrát prosadil za hosty Gračjov, účastník KHL tak zvítězil jasně 6:0 a radoval se ze zisku Dukla Cupu.

KOMPLETNÍ PŘEHLED PŘÍPRAVNÝCH UTKÁNÍ EXTRALIGOVÝCH KLUBŮ »

Dobrými výkony se na Horáckém zimním stadionu prezentovala karlovarská Energie, které byla jediným celkem, jež dokázal vítěze z Ruska obrat o body. Těsnými výsledky si poradila s Jihlavou i Olomoucí a skončila druhá. Třetí Hanáci nasbírali na turnaji jen tři body, a to díky povedené předehrávce turnaje, kdy hostitelům z Jihlavy nadělili šest branek. Dukla, která slaví šedesát let od založení klubu, obsadila na domácím turnaji poslední příčku. Nejproduktivnějším hráčem Dukla Cupu se se čtyřmi body za čtyři vstřelené branky stal olomoucký útočník Jan Knotek

Výsledky Dukla Cupu 2016 

Úterý 2. srpna (předehrávka)

HC DUKLA JIHLAVA – HC OLOMOUC 0:6 
Branky a nahrávky: 7. Knotek (Vyrůbalík), 39. Strapáč (Ostřížek), 49. Laš, 52. Knotek (Laš), 56. Ondrůšek (Zeman), 58. Zeman.

Pondělí 15. srpna

HC DUKLA JIHLAVA – HC ENERGIE KARLOVY VARY 3:4 
Branky a nahrávky: 17. Říha (Jergl), 29. Kaláb (Čachotský, Diviš), 44. Stoklasa (Skořepa, Důras) – 28. Kindl (Gorčík, Matuš), 36. Dvořák (Kindl, Stloukal), 44. V. Tomeček (Skuhravý, T. Rohan), 56. T. Rohan (Matuš, Sičák). 

Úterý 16. srpna

HK TORPEDO NIŽNIJ NOVGOROD – HC OLOMOUC 4:3 
Branky a nahrávky: 1. Daugavinš (Frolov), 8. Ashton (Žerděv, Višněvskij), 34. Galuzin (Žerděv), 55. Ashton (Jegoršev, Žerděv) – 30. Houdek (Zeman), 33. Burian (Ostřížek, Eberle), 47. Knotek (Škůrek).

Středa 17. srpna

HK TORPEDO NIŽNIJ NOVGOROD – HC ENERGIE KARLOVY VARY 3:2 po nájezdech 
Branky a nahrávky: 5. Urakov (Osipov, Gračjov), 16. Pettersson (Daugavinš, Galuzin), rozhodující nájezd Galuzin – 10. Stloukal (Rachůnek, Skuhravý), 35. Vachovec (Flek, Dvořák). 

Čtvrtek 18. srpna

HC ENERGIE KARLOVY VARY – HC OLOMOUC 2:1 
Branky a nahrávky: 59. Knotek (Skrbek, Protasenja) – 8. V. Tomeček, 30. T. Rohan (Harant). 

Pátek 19. srpna

HC DUKLA JIHLAVA – HK TORPEDO NIŽNIJ NOVGOROD 0:6
Branky a nahrávky: 29. Semin, 34. Ashton (Žarkov, Mozer), 37. Bogoslovskij (Verjajev, Žarkov), 39. Potapov (Osipov), 45. Gračjov (Potapov), 51. Gračjov (Urakov). 

Tabulka Dukla Cupu 2016

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Novgorod 3 2 1 0 0 14:7 8
2. Karlovy Vary 3 2 0 1 0 8:7 7
3. Olomouc 3 1 0 0 2 10:6 3
4. Jihlava 3 0 0 0 3 3:16 0

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz