Obětavec Bližňák smekl před Machovským: Jeho zákrok rozhodl!

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

3. dubna 2016, 21:13

Lucie Mužíková

Plzeňská Škoda sice po třetím semifinálovém zápase zapsala na list marodů Erika Hrňu, který jistě do letošních vyřazovacích bojů pro zlomeninu lýtkové kosti nezasáhne, ale dva hráče z ní ráda vyškrtla. Slovenští útočníci Miroslav Preisinger a Mário Bližňák uspíšili své návraty, aby byli týmu k dispozici, kdy je nejvíc potřebuje.

Bližňák se naposledy za modrobílé představil v gólovém galapředstavení v Olomouci (8:1). V něm si přivodil zranění, které mu nedovolovalo ani trénovat. Play off ale uzdravovacím procesům nepřeje, zápasy se hrají v rychlém sledu za sebou, a když vypadl z plzeňského týmu další útočník, Bližňák věděl, že ve čtvrtém zápase proti Spartě už přišel jeho čas. I když dříve, než bylo původně zamýšleno. „Nebylo jednoduché takhle naskočit, protože jsem měl dlouhou pauzu, a navíc ani neplánoval, že bych ještě nastoupil. Jenže rozhodla shoda okolností a fakt, že je to play off a že jsme sérii museli vyrovnat,“ vyprávěl krátce po zápase.

To už s úsměvem na rtech. Po druhé třetině ale nikomu z plzeňských hráčů do řeči nebylo. Po bezbrankovém úvodním dějství čekání na gól ukončil ve 35. minutě Miroslav Forman. Sparta byla jednu třetinu od mečbolu. „V kabině jsme si řekli, že do toho musíme dát všechno, protože pustit je do vedení 3:1 v sérii by bylo hodně nepříjemné. Připomněli jsme si, že celou sezónu hrajeme třetí třetiny výborně a já jsem rád, že se to potvrdilo,“ pokračoval 29letý útočník. A vzápětí vysekl velkou poklonu Matěji Machovskému, který znovu předvedl výborný výkon v brance domácích.

„Gólman je základ úspěchu, ale je potřeba, aby ho podpořilo celé mužstvo. My mu věříme a on nám. Jen doufám, že to tak bude fungovat i nadále. Ten jeho skvělý zákrok na začátku třetí třetiny dost možná rozhodl celé utkání,“ vypíchl jeden z velkých momentů zápasu. Jaroslav Hlinka vypálil z pravé strany, k dorážce se dostal Forman, jenomže Machovský vykopl puk betonem. A tak se indiáni mohli utrhnout do protiútoku.

Michal Moravčík od modré čáry hledal svou střelou jednu z hokejek hráčů první plzeňské lajny k teči. A povedlo se, ve správný čas na správném místě byl Indrák. I když pak domácí nevyužili dvojnásobnou přesilovku v polovině dvacetiminutovky, tu klasickou už ano. Svého bývalého dlouholetého zaměstnavatele sestřelil kapitán Škody Kratěna. I když Sparta zkusila hru bez brankáře, srovnat se jí už nepovedlo. Proto je série 2:2.

„Jedeme do Prahy s čistou hlavou a nedáme jim nic zadarmo. Musíme se vyvarovat vyloučení a pokračovat v týmovém výkonu tak, jak jsme to předvedli dneska. Být pokorní a jít zápas od zápasu,“ uzavřel Mário Bližňák s velkým díky poslaným na podruhé za sebou vyprodané tribuny plzeňské HM Arény.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz