Obránce Ivan Majeský se po prohře s Piráty kál: Rozhodly individuální chyby, zejména ty moje

28. března 2014, 21:46

Miloš Dvořák

Kladenští se po středeční sprše v Mladé Boleslavi nevzpamatovali a prohráli i první domácí utkání s chomutovskými Piráty. Rytíři zaspali začátek, když jim hned po úvodním buly prchl Hruška a už po sedmi vteřinách poslal hosty do vedení. Kladno sice brzy v přesilovce vyrovnalo, křečovitého a nervózního pojetí hry se ale nezbavilo a do konce zápasu už tahalo za kratší konec.

Jelikož k Daleckého trefě z první třetiny přidal v dresu Rytířů další branku už jen Ivan Majeský a to až v závěru za rozhodnutého stavu, Kladno se po dvou odehraných kolech krčí bez bodu na dně barážové tabulky.

Dva zápasy baráže je za námi a Kladno je bez bodu. Je to ještě vážná situace, nebo už kritická?
"To snad ještě ne, máme před sebou ještě hodně zápasů. Ale tým hrál dobře, bojoval a neodehrál špatný zápas. Ale byly tam individuální chyby, například z mojí strany. To nás trochu sráželo."

Zůstal v hlavách ten nepovedený zápas z Boleslavi?
"To určitě ne, připravili jsme se dobře. Bohužel to opravdu bylo o individuálních chybách na mojí straně."

Byla pro další vývoj nějak důležitá ta inkasovaná branka hned po sedmi vteřinách?
"Právě že vůbec ne. My jsme pak hráli celkem dobře. Spíš to zapříčinil ten jejich druhý gól, u kterého jsem byl. Tam jsem si před brankou nepohlídal hráče."

Dostali jste ve dvou zápasech pět branek z oslabení. To asi není úplně v pořádku?
"Tak musíme na tom zapracovat. Je to sice už lepší než ve středu, ale stále jsou tam maličkosti, které je třeba vylepšit."

Kladnu vzadu chybí Kaberle s Douderou, asi jsou to ve hře citelné ztráty?
"Je to určitě tak, jsou to dva naši ofenzivní beci, hlavně tedy Kába. Musíme brát situaci tak jak je a hrát dál."

Kladno letos v baráži dalo všechny tři branky v přesilovkách, sám jste se trefil dvakrát. Nahrazujete tedy absentující kolegy v produktivitě?
"Určitě ne, moje práce je hlavně v obraně. Dopředu moc já koukat nemůžu. Pro mě je důležitá defenzíva a v tom se musím zlepšit."

Usadí se teď ještě více v hlavách fakt, že jste stále bez bodu a že ostatní konkurentům se již aspoň jednou povedlo vyhrát?
"To snad ne, my jsme opravdu až na ty individuální chyby nehráli špatný zápas. To když odstraníme, tak už to snad bude dobré."

Olomouc dnes překvapila vítězstvím v Boleslavi a navíc ji v neděli poprvé přivítá domácí publikum. Také bude asi hodně nepříjemným soupeřem?
"V baráži už bude boj každý zápas, jedno s jakým soupeřem. Na druhou stranu nám dnes trochu pomohlo, že jsme stále na tři body od druhé pozice. Abychom se udrželi ve hře, musíme v neděli získat body."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz