Odměna i šance pro Machovského, Detroit si ho pozval na kemp nováčků

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

1. července 2016, 20:09

Martin Voltr

Už tři roky po návratu ze zámoří platí za oporu extraligového týmu Plzně, letos se coby reprezentační trojka poprvé zúčastnil i mistrovství světa v Rusku. Brankář Matěj Machovský se ve 22 letech stále řadí mezi české naděje s velkou budoucností. A že o něm v Americe stále vědí, potvrdila organizace slavných Red Wings – Detroit si Machovského pozval na červencový kemp nováčků!

Soupisku hráčů, kteří se od 6. do 10. července zúčastní nováčkovského kempu, vydal Detroit na svém webu ve čtvrtek a Machovský na ni nefiguroval. Druhý den ovšem plzeňský klub informoval o tom, že jeho gólmanská jednička vynechá závěrečnou fázi letní přípravy na soustředění v Železné Rudě. Na kempu Red Wings se potká s hradeckým Filipem Hronkem, kterého si „Hockeytown“ vybral ve druhém kole letošního draftu z celkově 53. místa.

Opavský odchovanec do NHL draftován nikdy nebyl, přestože v kanadské Ontario Hockey League odchytal tři solidní sezony. I tak ale nepůjde o jeho první kemp nováčků. „Už jsem takhle byl v Ottawě a Los Angeles, ale teď je to po delší pauze. Bude to o tom, abych ukázal, že ještě žiju,“ vzkázal s nadhledem Machovský na plzeňských stránkách.

Na rozdíl od dalších nadějí v hledáčku Detroitu přišla gólmanovi indánů pozvánka na poslední chvíli. „Dozvěděl jsem se to ve čtvrtek večer a od té doby se to nějak řešilo. Bude to dřina, ale s tím se musí počítat,“ uvědomuje si Machovský, který se bude chtít předvést v co nejlepší formě.

Pozvánka na kemp, jenž se koná na břehu Michiganského jezera v Traverse City, ještě sama o sobě nic neznamená. Na druhou stranu, bronzový tým loňského ročníku Tipsport extraligy by nerad přišel o svou oporu. „Je to nováčkovský kemp, který trvá týden, takže jsme Matějovi vyhověli, aby se mohl jet ukázat. Samozřejmě se nám ale vrátí zpátky,“ uvedl sportovní manažer Škody Tomáš Vlasák.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz