Olomouc nulová i s Vošvrdou: Hradec nás k ničemu nepustil

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

31. října 2015, 14:24

Martin Voltr

Výsledek i gólový průběh jako přes kopírák. V Olomouci už mají jasno, že hradecký Mountfield letos prostě a jednoduše nebude jejich oblíbeným soupeřem: I podruhé vyhrál 2:0, navzory těsnému skóre tentokrát bez většího odporu Hanáků. Z jejich výkonů čněl pouze ten Tomáše Vošvrdy, který si zachytal teprve podruhé v sezoně, zatímco Branislav Konrád odpočíval.

Výkony slovenského gólmana pomohly dotáhnout Olomouc tam, kde aktuálně je. Tomáš Vošvrda si zachytal jen v prvním kole na Spartě, pak se musel smířit s rolí dvojky, která jen čeká na svoji šanci. Přišla až v Hradci. „V takové situaci už jsem byl v minulých sezonách. Věděl jsem to od pondělí, takže jsem měl čas. Ale když nechytáte, tak na sobě můžete dělat, co chcete, ale od půlky zápasu už moc nemůžete. Zápasy vám chybí. Kluci mi ale hodně pomohli,“ říká Vošvrda.

Pomohli, jenže samotná obrana k vítězství nestačí. Ani podruhé nedokázala dát Mora Hradci gól, na konto Ondřeje Kacetla připlula další nula. Možná jedna z těch nejsnadnějších v jeho dosavadní extraligové kariéře. Kromě dvou nebezpečných střel Jiřího Řípy nemusel hasit nic, co by zavánělo brankou.

„Hrají kompaktně, chodí v pěti dopředu a v pěti dozadu. Bohužel jsme se nedostávali do žádných gólových šancí, v útočné fázi se nám to nepovedlo. Asi to nebyl náš den,“ mrzí brankáře po zopakování stejného výsledku jako v prvním zápase. „Tehdy jsme byli lepší. Bohužel Ondřej Kacetl měl fantastický den, pochytal nám všechno, co šlo. Ale teď jsme měli jen střely z dálky. Soupeř byl v defenzivě tak kvalitní, že nás k ničemu nepustil.“

Naopak Vošvrda měl slušnou šichtu, alespoň ve druhé třetině. Po dlouhé pauze předvedl, že chytat rozhodně nezapomněl. Krátký byl jenom na ránu Karla Pilaře ze sedmnácté minuty. „Když se do toho opře takový bek, jako je Pilař... Má neskutečnou střelu a sílu,“ přiznává. Domácí využili čtyřminutovou přesilovku, pak už hráli v klidu. „Poslali jsme je na nohy, to bylo něšťastné vyloučení za vysokou hůl. Hradec se dostal na koně, ještě navíc doma, kde ho ženou diváci,“ říká olomoucký gólman. Pojistku trefil Mountfield do prázdné brány.

Jinak výtečně šlapající stroj kapelníka Zdeňka Venery musel soupeři přepustit třetí místo, ale dostal dobrou zprávu: Oba brankáři jsou připraveni. Je otázka, komu dají důvěru v posledním utkání před přestávkou, pak se dá určitě čekat návrat Branislava Konráda. Jeho parťák si extraligovou odmlku krátil v Havířově, kterému ve třech zápasech vychytal tři výhry.

„Kluci v Havířově jsou hodně šikovní, ale bohužel nechytli začátek soutěže. Takže sebevědomí není tam, kde by mělo být,“ hlásí Vošvrda. AZetu patří ve WSM Lize jedenáctá příčka, naopak Olomouc zatím pluje sezonou výborně. „Zakládáme si na defenzivě. Když jsem nad tím přemýšlel, vlastně jsem nikdy nechytal v týmu, který by byl tak defenzivně naladěn. Vždycky jsem byl v ofenzivních. Ale můžu říct, že za takovým mančaftem se chytá mnohem líp,“ těší vítkovického odchovance.

Hanáci se díky 29 inkasovaným gólům můžou pochlubit nejlepší obranou, hráči v poli navíc pouštějí na brankáře třetí nejmenší počet střel. A to je vždycky hodně cenné vysvědčení. „Jsou neskutečně obětaví. Kolikrát se bavíme, že mají mnohem víc zblokovaných střel než gólmani,“ dodává Tomáš Vošvrda děkovným tónem. Jeho spoluhráči ale budou muset přidat v útoku.

Sestřih utkání Hradec Králové – Olomouc

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz