Olomouc schytala druhého bůra za sebou. Musíme si vše rozebrat, ví Konrád

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

6. listopadu 2023, 11:00

Šárka Kolková

Před reprezentační pauzou vyrazila Olomouc do Třince. V prvních vteřinách to vypadalo na vyrovnaný zápas, ale najednou přišla ze strany domácích kuriózní branka, která Oceláře nastartovala. Hráči z hanácké metropole se snažili ještě situaci zvrátit, ale na fantastického Ondřeje Kacetla to nestačilo.

Jak se díváte na první třineckou branku, která padla ve chvíli, kdy se puk zastavil na mantinelu těsně před vámi?
Chtěl jsem klukům pomoct s rozehrávkou, byla tam nějaká voda, kaše u toho mantinelu. Vůbec jsem o tom nevěděl, puk se tam zastavil a ani o kousek se nepohnul. Musel jsem se vrátit, ale... To už Třinec vedl. Taková blbá situace. Člověk tam jde takhle i stokrát za zápas, kdyby to šlo po plexi, tak tam nejdu, protože se to odráží všelijak. Bohužel, člověk s tím nemůže nic udělat.

Předtím jste přitom předvedl fantastický zákrok. Pak jste si ale takhle kuriózně srazil sebevědomí, že?
Bylo to špatné, protože jsem se cítil skvěle. Prvním zákrokem jsem se chytil, ale potom tam přijde taková věc... Jsou věci, které neovlivníme a nevrátíme je zpět, takže se nemůžeme nad tím déle pozastavovat, jdeme dál.

Mohlo se vše vyvíjet jinak, kdyby ona kuriózní nespadla?
Netuším. Kdyby dali gól z jiných šancí, tak je to rovněž 0:1. Nemůžeme se na to takhle dívat, protože i v dalších zápasech můžeme inkasovat v prvních minutách. Musíme jít dál a soustředit se na další utkání. Mohli jsme dát branku za stavu 0:2, protože si myslím, že by to náš tým nakoplo. Bohužel, nestalo se. Třinec byl lepší a zaslouženě vyhrál.

„Během repre pauzy se na to musíme podívat, rozebrat si to a poučit se."

Během zápasu se tam puk zastavil ještě jednou.
No, je to tam začarované. Na konci zápasu byla na ledě voda. V té chvíli člověk počítá, že puk bude zastavovat. Ale na začátku…Teď už je to jedno.

V defenzivě jste obecně měli velké mezery. 
To se nám stalo už poněkolikáté, nesmí se to stávat. Během repre pauzy se na to musíme podívat, rozebrat si to a poučit se.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz