Omsk kulhá, prý chce oprášit kontakt s Růžičkou. Nesmysl, reaguje kouč

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

20. října 2015, 13:00

Václav Jáchim

V ruské Kontinentální lize není nouze o překvapivé informace. Jedna z těch nejčerstvějších se týká Omsku, konkrétně případné změny na pozici tamního hlavního trenéra. Avangard poslední dobou trošku kulhá, body sbírá mnohem hůř než v úvodu sezony, což zavdává příčinu ke spekulacím. Podle magazínu Hokejová pravda by se prý v Omsku nebránili trenérské změně, klub údajně zvažuje, že opráší kontakt s Vladimírem Růžičkou!

Tahle akce byla aktuální počátkem roku a poté na jaře, ruský klub tenkrát o Vladimíra Růžičku hodně stál. Tehdejší trenér národního mužstva nebyl proti, smlouvu se svazem prodloužil před mistrovstvím světa s tím, že může současně pracovat v klubu. Další vývoj ale dopadl jinak, v Omsku vsadili na Jevgenije Kornouchova. A kapitán olympijských vítězů z Nagana zamířil do Chomutova.

S vedením Pirátů se Růžička dohodl na desetileté smlouvě, po návratu do nejvyšší soutěže se stal šéfem jejich střídačky. Spekulace o možném oprášení kontaktů s Omskem jsou nyní možná zbožným přáním někoho v organizaci Avangardu, Růžička je jasně odmítá. "Je to nesmysl. Mám práci v Chomutově, Pirátům se věnuju na maximum a nic jiného mě nezajímá. Chtěl bych jednoznačně říci, že odchod kamkoli jinam pro mě nepřipadá v úvahu," uvedl kouč pro hokej.cz.

Ruské zdroje hovoří o tom, že pozice Karnauchova není v Omsku vůbec pevná, ovšem pokud se bude hledat jeho případný nástupce, stopa musí vést jinam. "Opravdu nic takového neřeším a řešit nebudu," zopakoval trenér Pirátů. Avangard utře nos. Kdyby klub na jaře postupoval jinak, byl by dnes trenér dvojnásobných mistrů světa na Sibiři, nicméně bossové organizace vsadili na kouče juniorky - zřejmě i z ekonomických důvodů.

Tým začal soutěž výborně, bodoval v úvodních jedenácti zápasech za sebou. Pak se ale už tolik nedařilo, z posledních 14 utkání nasbíralo mužstvo 15 bodů a v tabulce Východní konference je třetí. V celkovém pořadí pak sedmé. Dres týmu letos oblékají čtyři čeští hokejisté - brankář Dominik Furch, obránce Michal Kempný, útočníci Vladimír Sobotka a Martin Erat, který po marném jednání o pokračování v NHL dorazil na Sibiř jako poslední.

Trenérská výměna je v Avagradu zatím na bázi úvah a spekulací, ovšem vyloučit nejde nic. V Petrohradu nedávno vyhodili Andreje Nazarova, jenž podle svého agenta brzy najde práci v jiném klubu. Magnitogorsk se rozžehnal s Mikem Keenanem. Vyhazov může potkat v podstatě kohokoli a kdekoli. Pokud se ale v Omsku rozhodnou pro jiného kouče, Růžička jím nebude.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz