Opavský srdcař Wolf: Věřím, že hokej tady jde správnou cestou

Foto: Facebook HC Slezan Opava

17. března 2020, 19:09

Ondřej Mach

V Opavě odehrál už dvanáct sezon, ve druhé lize má na kontě více než čtyři sta zápasů. Petr Wolf je jednou z nejvýraznějších tváří slezského celku a podle svých slov o změně dresu nikdy neuvažoval. „Vždycky jsem chtěl hrát za Opavu a jsem rád, že mi to bylo umožněno,“ říká upřímně. Slezan letos i díky jeho výkonům obsadil druhé místo východní skupiny.

Sezona pro vás končí předčasně, play off si nezahrajete. Jaké z toho máte pocity?
Samozřejmě mě to mrzí, protože jsme doma hráli nadstandardně a doufal jsem ve velkou návštěvu. Dostat se do play off je každoroční cíl, obzvlášť když jsme tam teď dvě sezony nebyli. Končili jsme v únoru, kdy všechny soutěže gradovaly a já mohl jít hrát tak akorát fotbal za Hlavnici, což mě na druhou stranu bavilo. Navíc mě mrzí, že jsem Maldu (Vlastimil Malina) nenaučil hrát lépe karty.  

Jak jste se o konci ročníku dozvěděl?
Jednak z médií, potom nás klub samozřejmě dostatečně rychle informoval a my si mohli vzít své věci, na chvilku si sednout, dát pivko a pobavit se co dál. To ještě nebylo omezení…

Sledujete vývoj situace kolem koronaviru? Co říkáte na opatření v ČR?
To snad ani nejde nesledovat. Já jen doufám, že nás brzy opustí a bude vše, jak má být. Nevím, nejsem odborník, ale věřím, že ČR dělá vše, jak má.

„Já jen doufám, že nás brzy opustí a bude vše, jak má být.“

Čeká vás poměrně dlouhé volno. Jak se s ním vypořádáte?
Protože jsme play off v posledních sezonách nehráli, tak už jsme si na pauzu zvykli. Podle mě každý ví, co má dělat, aby byl na příští ročník připraven. Já osobně začínám se stavbou domu.

Foto: Petr Nedvěd, hokejzr.cz

V základní části jste s Opavou skončili na druhém místě za suverénním Šumperkem. Jaké je vaše hodnocení sezony?
Před sezonou jsme měli cíl postoupit do play off, ideálně začít doma. Ke konci základní části se ale začala rýsovat možnost jít na druhé místo, která vygradovala zápasem v Havlíčkově Brodě, kde jsme si to sami uhráli, podle mě z naší strany nejlepším výkonem sezony. Mrzí mě, že není play off, ale to neovlivníme. Sezona se určitě podařila, vždyť jsme skončili druzí.  

Minulý rok jste se umístili na pátém místě, předloni skončili poslední. Berete tento ročník jako další krok na cestě vzhůru?
Když jsme skončili poslední, tak to byl vrchol toho, co se v Opavě dělalo špatně. Věřím, že tak, jak se letos sešlo vedení, trenéři a spolupráce s Havířovem, je jen dobře pro hokej v Opavě, který by měl jít správnou cestou.  

„Když jsme skončili poslední, tak to byl vrchol toho, co se v Opavě dělalo špatně.“

Velice se vám dařilo i z osobního hlediska. Co za tím vidíte?
Vždycky je to o týmu. Určitě mě to těší, ale jsem velmi rád, že jsme po základní části skončili druzí, což se v Opavě ve druhé lize ještě nestalo.

Vyhovuje vám role tahouna?
Nenazval bych se tak. Jsem rád, že mohu týmu pomoci, že dostávám prostor, který snad vracím. Hlavním tahounem je Bobi (Bohumil Herman), náš Jágr. (směje se)

Foto: hcslezan.cz

V Opavě kroutíte už dvanáctou sezonu. Jaký je váš nejsilnější zážitek spojený s klubem?
Ty jo, ten čas letí… musím říct, že jsem si v Opavě prošel snad vším. Kolikrát jsem si říkal, že už jsem zažil všechno, ale vždy se našel někdo, kdo mě přesvědčil o opaku. Doufám, že už bude jen dobře a bude co nejdřív zrekonstruován stadion. Jinak zápasy s Havířovem a Vsetínem měly vždy ten správný náboj.

A když už jsme u toho, tak nějaký negativní zážitek?
Bylo toho opravdu dost a těžko vyčlenit jeden. Na sezonu, kdy jsme skončili poslední, se opravdu zapomenout nedá. Hodně hráčů mělo chuť skončit, já nebyl výjimkou. Někteří bohužel opravdu skončili, což mi bylo líto. Teď doufám, že se opraví stadion a hokej v Opavě bude vzkvétat.

„Chodí se na mě dívat rodina, kamarádi, známí, navíc tady mám práci. O jiném angažmá jsem defacto ani neuvažoval.“

Nepřemýšlel jste někdy o odchodu, případně nedostal jste nabídku odjinud?
Vždycky jsem chtěl hrát za Opavu a jsem rád, že mi to bylo umožněno. Chodí se na mě dívat rodina, kamarádi, známí, navíc tady mám práci. O jiném angažmá jsem defacto ani neuvažoval.

Většina druholigových hokejistů zároveň chodí do práce. Je to i váš případ?
Druhou ligou se nedá uživit, takže buď člověk chodí do práce nebo studuje. Já pracuji, na studia jsou tady jiní. Zajišťuji prodej největší tuzemské automobilové značky v Opavě.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz