Orli reagují na mizerný start EBEL: končí Kalus a Bruijsten, přichází Da Costa

Foto: Lukáš Caha, hcorli.cz

29. září 2016, 15:10

Václav Jáchim

Čtyři porážky ve čtyřech zápasech, jediný bod. Mizerná je bilance hokejistů Znojma v novém ročníku mezinárodní EBEL. Orli doma padli se Salcburkem, pak neuspěli ve Villachu a Klagefurtu, načež před svým publikem vydolovali jen bodík z duelu s Bolzanem. "Start se nám nepovedl, ale co jsme si nadrobili, to si také sníme. Na situaci musíme reagovat změnami v kádru," říká sportovní manažer Rostislav Dočekal.

Mužstvo opouštějí útočníci Petr Kalus a Holanďan Kevin Bruijsten. "Rozhodli jsme se tak vzhledem k neuspokojivým výsledkům. Potřebujeme zabrat, cítíme, že je třeba dát určitý impuls," reaguje sportovní manažer. Nově k Orlům míří Teddy Da Costa, francouzský reprezentant a mladší bratr hvězdy ruského CSKA Moskva Stephana Da Costy strávil minulý ročník ve finské SM-Liize.

Pro tuto sezonu dosud nebyl nikde vázán. "Teddy se s vedením Orlů dohodl na roční smlouvě," říká hráčův český zástupce Martin Podlešák. Rostislav Dočekal věří, že novic ve znojemském dresu hodně pomůže. "Da Costa je výborný bruslař, má dostatek mezinárodních zkušeností z utkání francouzské reprezentace. Očekáváme od něj branky, hodně důrazu a to, že celkově zkvalitní naši ofenzivu," připomíná.

Kalus s Bruijstenem byli letními posilami Orlů, ovšem v EBEL se neprosadili. Oba jsou bodově na nule, navíc mají záporné hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených brankách. "S útočnou fází mužstva nejsme spokojeni, výkony nebyly optimální celkově. Dostali jsme se do nepovedené série. Mužstvo bychom rádi ještě doplnili, budeme se na trhu dívat po dalším schopném útočníkovi," dodává Dočekal.

V minulé sezoně Znojmo dokráčelo až do finále play off EBEL, tým si na sebe tak trochu upletl bič. "Očekávání je vyšší, rádi bychom úspěšné období napodobili. Stalo se nám totéž, co jiným mužstvům po mimořádných sezonách. Nastal určitý útlum, z něhož se musíme co nejdřív dostat," zmiňuje sportovní manažer.

Vhod přitom nepřišla ani historická účast v Lize mistrů. Pro klub, město a celý region výborná vizitka, nicméně náročné zápasy brali nepříliš širokému kádru energii. "Měli jsme hodně zápasů a cestování, příprava na sezonu nebyla ideální. Je zajímavé, že podobně dopadl náš soupeř z Fribourgu. Švýcarskému týmu se vůbec nedaří," doplňuje Dočekal. 

Orli naposledy slavili vítězství 11. srpna v přípravě se Zlínem, od té počítají jenom porážky. Ve městě vína a okurek panuje ze vstupu do EBEL zklamání, nikoli však hysterie. "Nebudeme reagovat v panice. Podobné situace hokej přináší. Snažíme se kádr oživit, budeme dál pracovat," říká Dočekal. Da Costa by měl poprvé naskočit v pátečním derby s Vídní, pak Orly čekají tři zápasy venku. "Jedeme do Štýrského Hradce, Dornbirnu a Innsbrucku. Není to snadné, ale musíme zabrat. Situaci řešíme s klidem. Věřím, že změny přispějí ke zlepšení. A že se brzy dostaneme do horních pater tabulky," uzavírá sportovní manažer Orlů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz