Parádní start! Sledge hokejisté na MS v Japonsku smetli Brity 12:0

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

(TOMAKOMAI, od našeho zpravodaje) Čeští sledge hokejisté si na úvod mistrovství světa skupiny B v japonském Tomakomai poradili s britským výběrem jednoznačně 12:0, Krupička s Geierem se při tom oba zaskvěli čtyřmi góly. „Za výsledek jsme samozřejmě rádi, protože nás teď čeká daleko těžší soupeř. Měli jsme tam některé věci, na které se ještě musíme zaměřit,“ neusíná však na vavřínech hlavní trenér Jiří Bříza.

Jeho tým si přitom nemohl přát lepší vstup. Po náročném cestování do země vycházejícího slunce se totiž Češi dostali na led až v den zápasu, nakonec jim to ale příliš vadit nemuselo. Los jim totiž na úvod nadělil nejpřijatelnějšího soupeře. „Britský tým se teprve rozvíjí a zatím nemají dostatek kvalitních hráčů, aby mohli konkurovat naší hře. Nicméně jsme rádi, že jsme na úvod hráli právě s nimi. Dorazili jsme poměrně pozdě a budeme ještě potřebovat nějaký čas na aklimatizaci, takže je dobře, že se kluci mohli rozehrát a dát i nějaké ty góly pro sebevědomí,“ hledal pozitiva kouč českých sledge hokejistů.

I při výhře 12:0 ale našel ve hře svého týmu prvky, na kterých je třeba před utkáními se zkušenějšími týmy zapracovat. „Je to hlavně obranná činnost ve středním pásmu, tam zatím chybujeme, a také řešení gólových situací. Bylo to několikrát zbytečně překombinované, volalo to po jednoduchosti,“ vysvětluje Bříza. „Při takovém výsledku to k tomu svádí, hráče jsme ale nabádali k jednoduchému řešení a častější střelbě.“

Úplná spokojenost nepanovala ani se střeleckou aktivitou obránců. „Chceme více zapojit beky do zakončení, bylo tam málo střel. Proti Slovensku i Japonsku bude třeba, aby se více zapojovali a zakončovali akce střelou,“ hledí už k dalšímu zápasu trenér, který český národní tým vedl i na paralympiádě v Soči.

V následujícím utkání se Češi střetnou se Slováky, na které se jim celkem daří. Naposledy je porazili v domácím prostředí na turnaji v Porubě 4:1. „Se Slováky máme poslední výsledky lepší, ale je to tým, který na sobě hodně pracuje a v posledním roce se hodně zvedl. My k tomu musíme hlavně zodpovědně přistoupit a hrát naši hru, být aktivní ve vysokém forčekingu a nutit tak soupeře dělat chyby. A v zakončení musíme volit daleko jednodušší varianty,“ má jasno Jiří Bříza o tom, co by mělo na soupeře platit.

ČESKO – VELKÁ BRITÁNIE 12:0 (4:0, 5:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 3. Krupička (Geier), 9. Geier (Krupička), 9. Krupička, 14. Raul (Geier), 18. Geier (Raul), 23. Doležal (Šafránek), 25. Šafránek (Kubeš), 26. Krupička (Geier), 29. Geier (Raul), 31. Geier (Krupička), 34. Krupička (Raul), 37. Palát (Šafránek).

Česko: Vápenka – Kubeš, Hábl, Berger, Hrbek – Krupička, Raul, Geier – Šafránek, Novák, Palát – Doležal.
Velká Británie: Gaze – Clarkson, Brown, Bonner, Woollias, Nicholson, Warner, Christopher, Turner, Farmer, Coleman, Le Galloudec.

další výsledek:
JAPONSKO – SLOVENSKO 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Tabulka po prvním hracím dni

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Česko 1 1 0 0 0 12:0 3
2. Japonsko 1 1 0 0 0 3:1 3
3. Slovensko 1 0 0 0 1 1:3 0
4. Velká Británie 1 0 0 0 1 0:12 0

Další program MS

Středa 30. listopadu:
6:30 Česko – Slovensko
9:30 Japonsko – Velká Británie

Pátek 2. prosince:
6:30 Slovensko – Velká Británie
9:30 Česko – Japonsko

Sobota 3. prosince:
3:00 utkání o bronz
6:30 finále

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz