Pardubice poslaly Motor na dno, Dukla srazila Vary a jde do trháku

Foto: Jan Hrabal, hcdynamo.cz

Extraligová baráž pokračovala už pátými zápasy. Ani v nich nenašla Jihlava přemožitele, když výborně otočila domácí bitvu s Karlovými Vary a počtvrté za sebou slavila dvoubodovou výhru. Nájezdy rozsekl Adam Zeman. Druhý účastník WSM Ligy už tolik úspěšný nebyl, Pardubice zvítězily na jihu Čech 4:2 a poskočily na postupovou druhou pozici. Na dno tabulky klesl Motor, naopak Dukla má v čele už náskok čtyř bodů.

Neporazitelnost Dukly natáhl v nájezdech Zeman

Fanoušci v Jihlavě čekali na úvodní gól až do startu druhé třetiny, v přesilovce se prosadil Petr Šidlík. Záhy však bylo srovnáno, uběhlo jen 29 sekund a po faulu Bilčíka se z trestného střílení trefil Ondřej Beránek. Také třetí třetina přinesla po jedné trefě na každé straně. Na gól Jakuba Fleka odpověděl už za čtyři minuty Tomáš Kaláb. Jak jinak, než z přesilové hry.

Energie v baráži inkasovala v oslabení už neskutečných dvanáct branek a opět jí to stálo výhru za tři body. Dukla si počtvrté za sebou vyzkoušela prodloužení a zase byla úspěšná. Tentokrát rozhodla v nájezdech. Domácí střelci v nich byli bezchybní, jihlavskou neporazitelnost natáhl Adam Zeman. Dukla má v čele už náskok čtyř bodů, Energie klesla na třetí místo.

Petr Vlk (trenér Jihlavy): „Úvod jsme měli velice dobrý a vytvořili jsme si příležitosti, ale bohužel jsme je neproměnili. Po naší první brance v přesilovce jsme byli trošku nedůslední a dovolili soupeři samostatný únik, který dokázal využít. Branka na 1:2 byla po prohraném buly a střele, na což se těžko reaguje. Kluky ale musím pochválit za nezměrnou snahu a bojovnost dotáhnout zápas do vyrovnání. V prodloužení nebyla šance ani na jedné straně. Rozhodovaly penalty, ve kterých jsme byli šťastnější i šikovnější. Budu mluvit otevřeně, nechci to tady zastírat – kluci jsou skvělí a jen tak dál.“

Mikuláš Antonik (asistent trenéra Karlových Varů): „Jihlava začala zápas lépe, byla aktivní a silná v soubojích. Od druhé třetiny se to překlopilo na naši stranu, měli jsme v ní nějaké příležitosti. Ve třetí třetině jsme odskočili na 2:1, bohužel se potom podařilo Dukle srovnat v přesilovce. Obránce soupeře, který střílel od modré, trefil hokejku našemu hráči a ten si puk ztečoval, takže jsme si v podstatě dali vlastní gól. Prodloužení bylo vyrovnané a oba týmy si hlídaly, aby nedošlo k nějaké chybě. Mrzí mě akorát nájezdy. Když se nám v nich jednou za čas podaří dát dva góly, tak soupeř vstřelí tři a sebere extra bod.“

HC DUKLA JIHLAVA – HC ENERGIE KARLOVY VARY 3:2 v nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 23. Šidlík (Zeman, Čachotský), 50. Kaláb (Šidlík), rozhodující nájezd Zeman – 24. O. Beránek z trestného střílení, 46. Flek (Gríger).
Rozhodčí: Hradil, Souček – Gebauer, Lederer.
Vyloučení: 1:4.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 25:30.
Diváci: 5 513. 
HC Dukla Jihlava: M. Svoboda – J. Říha, Kajínek, Bilčík, Dundáček, Půža, Šidlík, Kaláb – Důras, J. Skořepa, Diviš – Jiránek, Hubáček, Anděl – Čachotský, F. Seman, Zeman – Danišovský, Březina, Jergl. Trenéři: Vlk, Zeman a Ujčík. 
HC Energie Karlovy Vary: Honzík – Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Dujsík, Tomáš Dvořák, Baldajev – Mikulík, Dušek, T. Rachůnek – Gorčík, Skuhravý, Kindl – Flek, Gríger, O. Beránek – Kohout, Tuominen. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Pardubice loupily na jihu Čech a už jsou druhé

Hokejisté Pardubic nezačali na jihu Čech optimálně, vyprodanou arénu potěšil druhou trefou v baráži Michal Chovan a Motor po první části vedl. Dynamo pak zabralo, vytvořilo si velký tlak a zaslouženě otočilo výsledek. Během pouhých 84 vteřin se to povedlo Jánu Sýkorovi a Marku Trončinskému. Hosté ve druhém dějství přestříleli Jihočechy suverénně 14:3.

Petr Kváča znovu chytal výborně a zlikvidoval několik pardubických šancí, nestačil až na tu z hole Matěje Berana. Dvoubrankový náskok ale hostům vydržel jenom 24 sekund. Domácím vykřesal naději Žiga Pavlin. Motor se tlačil za vyrovnáním, ale neúspěšně. Dynamo už první tříbodovou výhru v baráži uhájilo, Tomáš Rolinek navíc přidal pojistku, a poslalo soupeře na dno.

Antonín Stavjaňa (trenér Českých Budějovic): „Vstoupili jsem dobře do utkání a vstřelili gól. Ale hosté byli ve druhé části lepší a dostali nás pod tlak. Musím hráčům poděkovat za to, že se i po třetí inkasované brance zvedli a vydali na maximum.“

Pavel Marek (asistent trenéra Pardubic): „Chtěli jsme vstoupit do utkání aktivně, postavit naši hru na bruslení a být agresivní. Po trochu nešťastném prvním gólu se náš výkon zlepšoval a gradoval. Vydřeli jsme tady neskutečně cenné body.“

ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE – HC DYNAMO PARDUBICE 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 14. Chovan (Čermák), 46. Pavlin (Čermák, Pýcha) – 27. J. Sýkora (Schaus, Špirko), 28. Trončinský (Schaus), 46. Beran (Tomášek), 60. Rolinek.
Rozhodčí: Pešina, Pavlovič – Frodl, Zavřel.
Vyloučení: 4:5.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 28:34.
Diváci: 6 421 (vyprodáno). 
ČEZ Motor České Budějovice: Kváča – Fillman, Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, Žovinec – Chovan, Pajič, Čermák – Fronk, Rob, Heřman – Dostálek, Vlček, Hřebejk – Šulek, Škoda, Babka. Trenéři: Stavjaňa a Štrba. 
HC Dynamo Pardubice: Růžička – Schaus, Ščotka, Trončinský, Chaloupka, Ovčačík, Čáslava, Zajíc – P. Sýkora, Nahodil, Rolinek – J. Sýkora, Špirko, Hubáček – Beran, Tomášek, Bárta – Starý, T. Kaut, Panna. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Tabulka baráže o TELH po 5. kole

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Dukla Jihlava 5 1 4 0 0 15:10 11
2. HC Dynamo Pardubice 5 1 1 2 1 15:15 7
3. HC Energie Karlovy Vary 5 1 1 2 1 16:17 7
4. HC Motor České Budějovice 5 1 0 2 2 9:13 5

Další program baráže o TELH

Neděle 9. dubna – 6. kolo:
15:30 HC Energie Karlovy Vary – ČEZ Motor České Budějovice
17:00 HC Dynamo Pardubice – HC Dukla Jihlava

Úterý 11. dubna – 7. kolo:
18:00 HC Energie Karlovy Vary – HC Dukla Jihlava
18:00 HC Dynamo Pardubice – ČEZ Motor České Budějovice

Pátek 14. dubna – 8. kolo:
17:30 HC Dukla Jihlava – HC Dynamo Pardubice
17:30 HC Motor České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary

Neděle 16. dubna – 9. kolo:
15:30 HC Energie Karlovy Vary – HC Dynamo Pardubice
17:30 HC Dukla Jihlava – HC Motor České Budějovice

Úterý 18. dubna – 10. kolo:
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – HC Dukla Jihlava
18:00 HC Dynamo Pardubice – HC Energie Karlovy Vary

Pátek 21. dubna – 11. kolo:
17:30 HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice

Neděle 22. dubna – 12. kolo:
15:30 HC Energie Karlovy Vary – ČEZ Motor České Budějovice
17:00 HC Dynamo Pardubice – HC Dukla Jihlava

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz