Patera do Ústí? Záleží na financích, zájem je oboustranný, zní ze Slovanu

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Úspěšnou sezonu má za sebou prvoligové Ústí nad Labem. Před jejím startem myslelo vedení klubu hlavně na udržení, přes pomalý rozjezd se ale Slovan probojoval až do čtvrtfinále play off. V novém ročníku se ovšem bude muset obejít bez několika produktivních hráčů: Odcházejí útočníci Tomáš Rod s Janem Klozem, obránce Tomáš Kolafa ukončil kariéru. Víc než solidní náhradou by ale mohl být olympijský vítěz Pavel Patera!

Jedno je jasné – trenérská dvojice se nemění. Miroslav Mach a Tomáš Mareš se dohodli s vedením klubu na prodloužení smlouvy o jeden rok, podle slov jednatele Vladimíra Evana nebyl důvod ke změnám. „Pod jejich vedením se Ústí dostalo až do čtvrtfinále play off, odvedli dobrou práci,“ poznamenal na jejich adresu.

A samotní trenéři celou situaci vnímali velmi podobně. „Jsme rádi, že nás vedení oslovilo. Můžeme začít stavět mužstvo pro příští sezonu. Budeme vycházet ze silného jádra minulého ročníku a snažit se ho vhodně doplnit. Chceme navázat na úspěšnou loňskou sezonu,“ řekl pro oficiální stránky klubu Miroslav Mach.

„Nějaké konkrétní návrhy padly, zatím to vidím tak padesát na padesát.“

Zato útočné řady severočeského klubu přišly o dva stálé členy. Žlutomodrý dres už nebudou oblékat Jan Kloz ani Tomáš Rod. „Honza Kloz za námi přišel s tím, že chce zkusit něco nového. Kam má namířeno, to netuším. Na odchodu je i Tomáš Rod, který s námi neabsolvuje letní přípravu. My jsme mu smlouvu nabídli, údajně má namířeno do jiného prvoligového klubu,“ okomentoval situaci okolo bývalých forvardů sportovní ředitel Jan Čaloun. „Honza je srdcař, Ústečák. Začátek loňské sezóny mu úplně nevyšel, ale na konci hrál výborně. Trenéři s ním počítali, bude pro nás velkým oslabením,“ dodal Čaloun.

Úspěšnou sezonu 2014/15 prožil i mladý brankář Michael Petrásek. Gólman, který prošel juniorským týmem Slovanu, se v závěru uplynulého ročníku objevil dokonce na střídačce mistrovského Litvínova. A právě s Vervou se třiadvacetiletý maskovaný muž dohodl na smlouvě.

Ústí se bude muset obejít také bez obránce Tomáše Kolafy, který ukončil profesionální kariéru. „Nepočítáme s Jakubem Grinem, Tomášem Vávrou a Jakubem Pořickým. Patrik Poulíček se vrací do Pardubic. Jsem předběžně domluvený s Dušanem Salfickým, že pokud se Patrik nevejde do kádru, vrátí se k nám,“ přiblížil Čaloun.

Ústecký hokejový tým má stále zájem o jedno velké jméno – Pavla Pateru, který loni nastupoval za Olomouc v nejvyšší soutěži. „Zájem z naší strany trvá, jednáme s ním. Pavel se tady byl podívat a taky má zájem zde hrát. Vše je ale závislé na naší finanční situaci, jsme limitovaní. Nějaké konkrétní návrhy padly, zatím to vidím tak padesát na padesát,“ řekl Čaloun. Zároveň poznamenal, že pokud by k dohodě došlo, Patera by se k týmu připojil až k přípravě na ledě 20. července.

Hráči Ústí nad Labem se smlouvou:

Brankář: Martin Volke. Obránci: Vladimír Brož, Ondřej Smetana, Ondřej Holomek, Martin Vágner, Jan Pohl. Útočníci: Jaroslav Roubík, David Merta, David Tůma, Ladislav Gengel, Martin Baránek.

V týmu končí:

Brankář: Michael Petrásek (přestup do Litvínova). Obránci: Tomáš Kolafa (konec aktivní kariéry), Jakub Grin. Útočníci: Jan Kloz, Tomáš Rod, Jakub Pořický, Tomáš Vávra, Martin Hanzl (návrat do Litvínova), Patrik Poulíček (návrat do Pardubic).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz