Pavlát pomohl sesadit Litvínov z čela: Jsme na vlně, máme najednou silné hlavy

Foto: Marek Švamberg, hcplzen.cz

30. října 2023, 9:00

Jakub Štěrba

Ve druhém kole v zápase proti Plzni se rozjela litvínovská mašina, která nakonec dokázala vyhrát hned jedenáct utkání v řadě. Odveta na západě Čech nicméně patřila indiánům, kteří Vervě nastříleli hned pět branek, což se jim v letošní sezoně ještě nepovedlo. Hostům nebyla nic platná ani střelecká převaha, skvělý výkon totiž podal plzeňský brankář Dominik Pavlát.

„Já si myslím, že v první třetině jasně hráči Litvínova prokázali, proč byli před zápasem právem na prvním místě tabulky, vůbec k ničemu nás nepustili," uznává Pavlát. Měli jsme tam hodně oslabení, tam se nejspíše lámalo utkání. „V kabině jsme si k tomu něco řekli, dostali jsme se z toho, podařilo se nám vstřelit nějaké branky, což nás trošku uklidnilo.“

Po dvou třetinách vedla Plzeň 3:1, avšak stále neměla nic vyhraného. I na startu závěrečného dějství totiž Verva rozjela svůj proslulý kolotoč v útočné třetině, avšak obrana Západočechů pracovala velmi dobře.

„Do třetí třetiny na nás zase nastoupili, měli celkem dost střel, rozhodnul asi až náš gól na 4:1. Je paráda, že se nám povedlo porazit vedoucí celek tabulky, hodně nám k tomu pomohli i fanoušci, kterým patří velké poděkování,“ hodnotí Pavlát.

„Já si myslím, že v první třetině jasně hráči Litvínova prokázali, proč byli před zápasem právem na prvním místě tabulky, vůbec k ničemu nás nepustili."

Škodovka neprožila zrovna ideální vstup do nové sezony. V prvním kole sice porazila mistrovský Třinec, následně šly výkony ale od desíti k pěti. Vypadá to ovšem, že se vše obrací k lepšímu, indiáni vyhráli čtyři z posledních pěti zápasů. 

„Více si najednou věříme, hlava a sebevědomí, to je vždy klíč k úspěchu. Je pravda, že jsme nyní na menší vlně, máme najednou silné hlavy, což se projevuje v tom, že se nám daří i otáčet zápasy,“ dodává třiadvacetiletý gólman.

Dominik Pavlát se do brankoviště dostal znovu po třech zápasech, které odchytal Samuel Hlavaj. Od startu sezony oba maskovaní muži předvádí skvělé výkony, není tak lehké určit, kdo půjde do brány.

„Bylo to pro mě těžší si znovu stopnout do brány, měl jsem občas i potíže s dechem, navíc nepřijel žádný slabý soupeř, i když v extralize žádný takový není, měl jsem v zápase spoustu práce. Byl to náročný duel, ale jsem rád, že jsem se znovu dostal do brány a hlavně, že jsme vyhráli,“ má radost.

„Aleksi odvádí skvělou práci v zápase, ovšem i na tréninku, nic nevypustí. Je to extrémní dříč a dnešní dva góly si za tu svojí práci zasloužil."

Své první dvě branky v české extralize vstřelil finský obránce Aleksi Laakso. Bek indiánů měl velkou smůlu, že se v generálce na ligu zranil, v neděli to byl teprve jeho třetí start.

„Je to skvělý hráč, ale také vynikající kluk do kabiny, což je v součtu také hrozně důležité. Aleksi odvádí skvělou práci v zápase, ovšem i na tréninku, nic nevypustí. Je to extrémní dříč a dva góly si za tu svojí práci zasloužil,“ praví o svém spoluhráči Pavlát.

Další zápas sehraje Škodovka hned v úterý, kdy Západočeši zavítají na jih Čech, kde se utkají s Českými Budějovicemi. „Musíme nadále bojovat o každý bod. V Budějovicích se vždycky hraje špatně, Motor je hodně urputný tým, v kádru mají navíc hodně zkušených hráčů. Nevyhrává se tam lehce, ale my budeme bojovat a pokusíme se přivézt nějaké body,“ říká závěrem Dominik Pavlát.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz