Petr Koukal mění kluby v KHL, z Jokeritu jde do Jekatěrinburgu

Foto: Pavel Lebeda, cslh.cz

15. května 2015, 17:00

Václav Jáchim

Soustředí se na finiš mistrovství světa, zároveň má jistotu, kde stráví příští sezonu. Petr Koukal vyřešil otazníky týkající se nejbližší budoucnost. Zkušený bojovník mění kluby v ruské Kontinentální lize: po sezoně ve finském Jokeritu Helsinky míří do Avtomobilistu Jekatěrinburg, kde bude mj. spoluhráčem Jakuba Kováře nebo Ondřeje Romana. O transferu informoval server championat.ru s odkazem na zdroj blízký klubu.

Zvěst o návratu Koukala do Ruska posléze pro ČTK potvrdil agent hráče Robert Spálenka. "Petr si vybíral z více možností a nakonec se rozhodl pro Jekatěrinburg. Chce klubu pomoct posunout se kousek dále a postoupit v play off přes první kolo. Roli v jeho rozhodování hrála i skutečnost, že už jsou tam další čeští hráči," poznamenal.

V Jekatěrinburgu letos z českých hokejistů působil jen Jakub Kovář, jemuž po sezoně skončila smlouva. Klub ale přišel s kvalifikační nabídkou, což v podstatě zhatilo možný odchod  reprezentačního brankáře jinam. Odstupné bylo výrazně vysoké, Kovář se tedy dohodl s Avtombilistem na další spolupráci. Do týmu posléze zamířil také Ondřej Roman, oba hokejisté mají s generálním manažerem Olegem Grossem podepsat oficiální dokumenty během víkendu v Praze.

Teď se přidal i Petr Koukal, který se na ruskou frontu vrací po roční odmlce. Někdejší pardubický útočník odvedl před časem výborné služby v Něftěchimiku Nižněkamsk, kde začínal s parťákem Janem Kolářem, v týmu tehdy působil mj. i Tomáš Netík. Nyní bude Koukal v mužstvu s dalšími dvěma krajany, společná příprava na nový ročník by měla v Avtomobilistu odstartovat počátkem července.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz