Play off 2. ligy: Tábor slaví postup, ve finále východní skupiny vyrovnáno

Foto: René Rámiš, hokejzr.cz

20. března 2016, 22:25

Tomáš Nejedlo

Čtvrté zápasy semifinále západní skupiny a druhý duel finále východní části druhé hokejové ligy. Tak přesně takový byl program na nedělní podvečer data 20. března. Ve Žďáru nad Sázavou se slavil postup do kvalifikace o WSM ligu. Byli to totiž táborští hokejisté, kdo přidal třetí vítězný korálek na semifinálovou nit v sérii s tamními Plameny a a po výhře 5:2 mohou vyčkávat na kvalifikační soupeř.

Jeden z nich zcela jistě vzejde ze série Jablonce a Kobry, v níž měli Vlci výhodu domácího prostředí k mečbolu, avšak v prodloužení padli a rozhodnutí přijde v úterý v Praze. Ve východním oddělení Vsetín oplatil Frýdku-Místku porážku z úvodního duelu a finálová série je tak srovnána 1:1 na zápasy.

Skupina Západ – semifinále 

Tábor po výhře ve Žďáru slaví postup do kvalifikace

Čtvrté semifinálové utkání série Tábora a Žďáru nad Sázavou hostily žďárské Bouchalky a na průběh tohoto duelu byly v hledišti zvědavy téměř dvě tisícovky příznivců. Domácím Plamenům se však nevyvedl vstup do utkání. První desetiminutovka byla ze žďárské strany naprosto katastrofální. Jako první Slámu v domácí kleci překonal táborský kapitán Jakub Matušík. Sotva první hostující radost utichla, už to bylo 0:2. Od Matušíkovy trefy uběhla jen minuta a Radek Seidl zvýšil hostující vedení. Černý úvod Plamenů završil Stanislav Polodna, který zaznamenal třetí trefu hostí.

Za tříbrankového manka se domácím borcům jistě moc dobře nehrálo, avšak svěřenci Martina Sobotky věděli, že už nemají co ztratit. Naději ještě v první třetině vykřesal kanonýr Petr Štěpánek a snížil. Jenže v době, kdy se blížila polovina duelu, Jan Březina upravil na 1:4 a s týmem z Vysočiny to vypadalo bídně. Zvláště pak, když Stanislav Polodna přidal pátý zásah hostí, konec sezóny domácího týmu se nenávratně blížil. Přece jenom ale poslední slovo patřilo Žďáru. Martin Lojek, borec se zkušenostmi z NHL, snížil na konečných 2:5 a Tábor slavil postup do kvalifikace.

SKLH Žďár nad Sázavou – Hockey Club Tábor 2:5 (1:3, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 16. Štěpánek (Kaňka), 56. Lojek (Rašner) – 4. Matušík (Březina, Klíma), 5. Seidl (Liška), 9. Polodna (Matušík), 28. Březina (Matušík), 50. Polodna (Liška).
Konečný stav série: 1:3.

Slanina hattrickem vynutil pokračování série

Dá se říci, že hráči pražské Kobry utekli hrobníkovi z lopaty. Do Jablonce nad Nisou totiž odjížděli za nepříznivého stavu 1:2 v sérii a domácí Vlci tak měli k výhodě domácího prostředí také mečbol. V samotném utkání v první části ještě domácí několik příležitostí nevyužili, avšak ve 22. minutě skóre otevřel Lukáš Tondr. O čtyři minuty později o sobě poprvé dal vědět Michal Slanina, který srovnal.

Za vyrovnaného stavu 1:1 se tak nastupovalo do třetí části a Kamil Bříška opět prokázal své střelecké schopnosti a Vlci byli opět blíže kýžené výhře. Jenže Michal Slanina byl proti. V 56. minutě totiž po vyhraném vhazování Slanina prostřelil Stejskala a bylo vyrovnáno. Protože v řádné hrací době duel vítězně nepoznal, prodlužovalo se. Nastavení se hrálo jen minutu a dvacet vteřin. Pak totiž rozhodl, kdo jiný, než Michal Slanina. Muž utkání korunoval svůj parádní výkon třetí brankou, čímž si vynutil pátý rozhodující zápas. V úterý v pražském Braníku bude znám druhý postupující do kvalifikace ze západní skupiny.

HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Kobra Praha 2:3 po prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 22. L. Tondr (Demel, Mulač), 43. Bříška (Tondr, Zeman) – 26. Slanina (Jedlička, Vacek), 56. Slanina (Novák), 62. Slanina (Vacek).
Stav série: 2:2. 

Skupina Východ – finále

Frýdek-Místek po 23 výhrách padl, Vsetín vyrovnal

Téměř až v neuvěřitelných třiadvaceti zápasech v řadě nepoznali hokejisté Frýdku-Místku hořkost porážky. Největší favorit východní skupiny načal také finále se Vsetínem podle očekávání, leč na Lapači jeho dlouhá série výher skončila. 4209 diváků. Takovou návštěvu by mohly závidět i leckteré extraligové celky. Přesně tolik příznivců si našlo v neděli cestu na vsetínský Lapač. A atmosféra byla vynikající. Přítomní ji dokonce přirovnávali k té, jakou Vsetín pamatuje z dob své největší slávy. A domácí hokejisté se fanouškům také náležitě odměnili.

Skóre se poprvé měnilo na konci první části, kdy aktivitu Valachů korunoval trefou Lukáš Finsterle. Vstup do druhé části domácím vyšel na výbornou a David Hrazdira v rozmezí dvou minut poslal stadion do varu. Nepříznivý stav 3:0 Frýdek-Místek nepořádně zaskočil, takový průběh hosté letos poznali málokdy. Přesto favorit nesložil zbraně a Radek Meidl ještě ve druhé části snížil. Jenže další puk už Hromada za svá záda nepustil. Do prázdné branky navíc Petr Dvořák upravil na 4:1 a za vyrovnaného stavu se finálová série přesune zpět do frýdecko-místecké haly Polárka.

VHK Vsetín – HC Frýdek-Místek 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 20. Finsterle (Vávra, Dvořák), 25. Hrazdira (Žák, Ostrčil), 27. Hrazdira (Ostrčil), 60. Dvořák – 33. Meidl (Cienciala, Franek).
Stav série: 1:1.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz