Plzeň padla podeváté v řadě! Teď se vše maže, Liberci nic nenecháme lacino, velí Mertl

Tomáš Mertl | Foto: Milan Podpera, hcplzen.cz

6. března 2023, 9:49

Jakub Štěrba

Pamatujete? Psal se pátek třináctého ledna, Plzeň porazila Litvínov 4:1 a mířila do elitní čtyřky. Kdo by si tehdy pomyslel, že to byla poslední tříbodová výhra v základní části. Od té doby indiáni zapsali pouhé tři dvoubodové výhry a výsledkem toho je až dvanáctá pozice, která jako poslední zaručuje místenku v předkole play off. Aktuálně má Škodovka sérii devíti proher, na závěr základní části podlehla Motoru na svém ledě 3:5.

Plzeň přitom udeřila už ve dvanácté vteřině, avšak hosté po chvilce srovnali. Nešťastně si puk srazil do vlastní brány Marek Baránek. České Budějovice ve druhé části dokázaly utkání dokonce překlopit na svou stranu a poslední utkání základní části, i celé sezony, vyhrály 5:3.

„Máme na hokejkách velkou tíhu, chtěli jsme naši nepříjemnou sérii za každou cenu zlomit. Dobře jsme začali, dali v prvním střídání gól, avšak ve finále to pro nás zase nedopadlo dobře. Budějovice hrály uvolněně, na začátku jim tam padnul také šťastný gól a nakonec to dopadlo tak, že jsme sérii nezlomili. Tím to pro nás skončilo, nyní se musíme soustředit na další utkání,“ praví útočník Tomáš Mertl.

Indiáni se ještě dokázali vrátit do zápasu, avšak Motor si svůj náskok svědomitě pohlídal. Domácím nepomohly ani dvě trefy právě z hole Mertla.

„Při prvním gólu jsem se nedokázal prosadit napoprvé, avšak pak jsem puk nadvakrát dorazil do sítě. Oni mě neodtlačili od brány, zaplaťpánbůh za to. Při tom druhém přišla blesková střela po buly, já si všiml, že puk jde do vzduchu a mně se následně povedlo ho šťastně trefit,“ popisuje.

Zápasem proti Jihočechům skončila dlouhodobá část. Plzeň do ní v září vstoupila tragicky, avšak poté se z posledního místa vyšplhala až do elitní čtyřky. Nakonec nicméně přišel ve čtvrté čtvrtině strmý pád až na dvanácté místo. Nyní přichází na řadu vrchol sezony v podobě play off.

„Určitě to bude jiný hokej. Proti Motoru se hrálo hodně nahoru dolů. V play off to bude určitě velký boj. Nyní se vše maže, my jsme před dvěma lety také byli na pátém místě, minulý rok na šestém a vypadli jsme. Psychika jistě hraje roli. Může se nám podařit první zápas a najednou by nás to jistě nakoplo. Teď ale těžko říct, jak se vše bude vyvíjet,“ říká 36letý hokejista.

„V play off to bude určitě velký boj. Nyní se vše maže, my jsme před dvěma lety také byli na pátém místě, minulý rok na šestém a vypadli jsme."

Soupeřem Západočechů budou Bílí Tygři z Liberce. S nimi se Škoda v minulosti již dvakrát utkala, ale ani jednou se neradovala. A favoritem budou i tentokrát. Oba týmy mají v zádech zcela odlišnou sérii, Plzeň devětkrát za sebou prohrála, Liberec pro změnu devětkrát zvítězil.

„Liberec je samozřejmě favoritem série, avšak nyní vše začíná opět od nuly. My se s ním určitě budeme chtít porvat, nic jim nenecháme lacino. Mrkneme na sestřihy vzájemných zápasů, něco si k tomu řekneme a připravíme se na ně. Uděláme vše, abychom vyhráli,“ říká závěrem odhodlaně Tomáš Mertl.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz