Pokud budeme takhle pokračovat, můžeme být postrachem play off, hlásí Kalus

Marek Kalus | Foto: Jakub Knap, hokejkv.cz

Vítkovice nastoupily do poslední čtvrtiny sezony výborně. Formu z posledních utkání potvrdily i na ledě Karlových Varů, kde rozhodly v úvodu druhé třetiny dvěma góly během 26 sekund. Ten vítězný obstaral Marek Kalus.

„Těch 26 sekund herně o zápase nerozhodlo, gólově asi jo. Řekl bych, že jsme poté trochu přestali hrát, museli jsme se po druhé třetině trochu srovnat a třetí začít jinak. Naštěstí nás Lukáš Klimeš podržel, zásluha patří jemu,“ hlásí 30letý útočník.

Vítkovicím sedla i první třetina utkání. „Před druhou částí jsme si řekli, že chceme pořád dobře pokračovat, první třetina byla z naší strany slušná. Pak nám to tam napadalo. Jak jsem řekl, trochu jsme poté polevili. Pak jsme si v šatně řekli, že je nemůžeme do ničeho pustit, protože mají dobré protiútoky, ze kterých můžou okamžitě srovnat. Snažili jsme se výsledek ubránit.“

Marek Kalus vystřelil vítěznou trefu důrazem před brankou. „Přišla střela z vrchu, pak už je moje práce stát před bránou. Snažil jsem se puk dostat do brány a spadlo to tam. Víme, že mají některé hráče zraněné, a aktivní hokej se nám vyplatil,“ líčí.

Vítkovičtí svého soupeře téměř k ničemu nepustili. „Vary tam nějaké šance měly. Snažíme se obecně bránit předbrankový prostor. Naši obránci se snaží odvádět dobrou práci, soupeř to pak má těžké.“

Vítkovice jsou v tabulce dvanácté, přesto se poslední zápasy zvedají. „Sedí nám to, pokud v tom budeme takhle pokračovat, můžeme být postrachem pro play off,“ uvědomuje si Kalus.

„Můžeme jít do dalších zápasů s čistou hlavou, ale musíme se pořád soustředit na naši hru a hrát furt stejně.“

Pro celek z východu republiky to byla třetí výhra v řadě. „Určitě můžeme jít do dalších zápasů s čistou hlavou, ale musíme se pořád soustředit na naši hru. Musíme hrát furt stejně, body se určitě hodí,“ těší jej vítězství 3:0.

„Chtěli jsme to urvat na čisté konto pro Lukáše Klimeše. Chytal poslední zápasy, vlastně celou sezonu, výborně. Svou šanci v bráně chytil za pačesy, my jsme mu to pak nechtěli pokazit,“ popisuje Kalus závěr utkání.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz