Polášek a Kubalík na MS hrát nebudou, Zámorský trénoval s Douderou

Foto: Martin Tellinger

16. května 2016, 11:00

Václav Jáchim

(MOSKVA, od našeho zpravodaje) Se zaplněním posledního místa na české soupisce nespěchají, trenéři národního týmu ale v pondělí dopoledne udělali důležité rozhodnutí. Dnes odpoledne odletí domů obránce Adam Polášek a útočník Dominik Kubalík, s týmem naopak dál pokračuje Petr Zámorský. Zatím jistotu účasti na mistrovství světa nemá, ale je jí hodně blízko. Do seznamu českých hráčů bude dopsán patrně před čtvrtfinále.

Po včerejší bitvě s Dánskem trenér Vůjtek potvrdil, že s uzavřením soupisky nemusí spěchat. "Máme sedm obránců, nevíme, co se stane. Můžou se zranit dva útočníci a třeba pak tím pádem dopíšeme jiného. Zatím soupisku neuzavíráme úmyslně, protože to není nutné. Až budeme potřebovat beka, tak ho dopíšeme," uvedl kouč.

Jelikož už dřív naznačil, že se pro finiš hodlá zvolit variantu s osmi beky a čtrnácti útočníky, dalo se tušit, že šanci bude mít jeden z dvojice Polášek - Zámorský. Trenéři ukázali na beka švédského Örebro, účastník šampionátu 2014 je blízko dalšímu startu na šampionátu.

Vůjtek před pondělním tréninkem uskutečnil některé změny ve složení ofenzivních řad. V jiné podobě jsou třetí a čtvrtá pětka. Lukáš Kašpar bruslil ve formaci s Robertem Kousalem a Martinem Zaťovičem, ve čtvrtém triu se sešli Richard Jarůšek, Radek Faksa a Tomáš Filippi. V černém dresu náhradníků útočníků absolvovali přípravu Petr Koukal a Tomáš Zohorna.

Zámorský se proti Švýcarům pravděpodobně nepředstaví, asistent Jiří Kalous uvedl, že soupiska bude velmi pravděpodobně uzavřena až před čtvrtfinále. Proč padla volba nakonec na odchovance zlínského hokeje? "Zámorský má na kontě mnohem víc mezistátních zápasů než Adam Polášek. Myslíme si, že je lépe adaptovaný na mezinárodní hokej. Proto jsme se takhle rozhodli. S dopsáním Zámorského na soupisku chceme počkat až po zápase se Švýcarskem," připomněl Vůjtkův kolega.

Polášek s Kubalíkem prý nepříjemný verdikt přijali profesionálně. "Byli velmi rádi. Říkali, že si váží možnosti, že s týmem mohli na šampionátu být. Nasáli atmosféru mistrovství světa a velkých zápasů. Oba vědí, že to mají před sebou. Byli rádi, že sem s námi mohli přijet," doplňuje Kalous. Utkání proti výběru Helvétského kříže startuje v úterý v 11:15 hodin. Aby český výběr sehrál čtvrtfinále v Moskvě, potřebuje se Švýcary získat bod. Výhra v normální době zajistí reprezentantům první příčku ve skupině.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz