Porážka, ale... Para hokejisté si opět potvrdili, že se i s Američany dá hrát

Foto: Facebook Český para hokej

4. prosince 2023, 9:25

Adam Bagar

Čeští para hokejisté mají za sebou úvodní utkání na Para Hockey Cupu v kanadském Quispamsisu. Po dobrém výkonu podlehli nejlepšímu týmu světa – Američanům – 0:3 a ukázali, že se stále zlepšují.

Utkání mělo dost podobný průběh jako říjnová partie ve skupině ostravského IPH Cupu, na němž Češi podlehli zámořskému gigantovi 1:4, když manko nabrali už v úvodní třetině.

„Věděli jsme, že to bude náročný zápas. Utekl nám začátek, prvních sedm minut. Padly nám tam dva rychlé góly,“ mrzí jednoho z trenérů českých para hokejistů Jakuba Novotného.

„Bylo těžké se z toho zvednout, ale kluci to dokázali. Do druhé třetiny jsme nastoupili tak, jak jsme si řekli. Američanům jsme nedávali tolik prostoru a času na ledě. Ukázalo se, že se s nimi dá hrát,“ kvituje přes porážku 0:3.

„Sice se nám nevyvedla první třetina, ve které jsme udělali několik taktických chyb, které nás stály dva góly, ale myslím, že je to nejlepší vstup do turnaje, jaký jsme mohli chtít,“ přidává Patrik Sedláček.

Ten píše velký příběh, když se v této sezoně proměnil z útočníka na brankáře. Zářil už při své premiéře v Ostravě a také nyní proti Američanům ukázal, že v něm má česká para hokejová reprezentace jistotu.

„Měli hodně střel, snažil jsem se je pochytat, co to šlo. Každá střela je těžká, snažil jsem se soustředit na pohyb hráčů, kontrolovat puk,“ líčí 22letý Sedláček, jenž pochytal 19 z 22 pokusů soupeře.

Bronzoví medailisté z posledního MS vyzvou už v noci z pondělí na úterý domácí Kanadu, ve středu odpoledne pak zakončí skupinovou fázi turnaje soubojem s Čínou.

Úvodní hrací den Para Hockey Cupu 2023

USA – ČESKO 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Roybal (Farmer, Pauls), 4. Douglas (Misiewicz, Wallace), 40. Farmer (Roybal, Lee).

KANADA – ČÍNA 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Další program Para Hockey Cupu 2023

Pondělí 4. prosince:
16:00 Čína – USA

Úterý 5. prosince:
00:00 Kanada – Česko

Středa 6. prosince:
16:00 Česko – Čína

Čtvrtek 7. prosince:
00:00 USA – Kanada

Pátek 8. prosince:
20:00 1. semifinále

Sobota 9. prosince:
00:00 2. semifinále
20:00 utkání o 3. místo

Neděle 10. prosince:
00:00 finále

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz