Potřetí v řadě s nulou. Nemyslím na to, jinak bych se zbláznil, směje se brankář Marcel Melicherčík

Obrana je základ! Bez poctivé defenzivní práce a dobrého výkonu brankáře nemůže na sportovním poli nikdo uspět. V ledním hokeji to platí dvojnásob, spolehlivý přístup v zadních řadách určuje výsledky a rozhoduje zápasy. Když k tomu přidáte špetku štěstí v útoku, rodí se hubená vítězství. Bílým Tygrům podobná taktika přináší ovoce, šelmy potřetí v řadě opustily zápas bez inkasované branky a slaví další vítězství. "Je to povzbuzující, skvěle nám chytá gólman," chválí obránce Jiří Hunkes.

Tři zápasy, skóre 5:0 a osm bodů. Liberec v poslední době nepředvádí hokej, který by nabízel ofenzivní koncert plný šancí. Mužstvo zarputile brání, vyčkává na příležitost a v pravý čas udeří. Na domácím ledě uspěli Severočeši podruhé za sebou po výsledku 1:0.

Před reprezentační přestávkou porazili před zraky vlastních fanoušků Brno, teď si zase poradili s Karlovými Vary. Obě bitvy navíc rozlouskl obránce Jiří Hunkes. V duelu s Kometou skóroval šťastně po odrazu od protihráčovy přilby, v pátek zase zaskočil Energii švihem od modré čáry, na což dezorientovaný brankář Závorka nestihl reagovat. "Když hrajeme doma, tak chceme vždycky bodovat naplno. Dobře bráníme a nedáváme tolik gólů, z toho plyne i to skóre," usmíval se.

Tentokrát ale měli modrobílí namále, tápající Západočeši výborně bránili a hrozili z brejků. Dělovku beka Drtiny zastavila tyč, další ošemetné situace vyřešili liberečtí zadáci a po Hunkesově trefě v prodloužení slavili znovu nejtěsnější možnou výhru. "Ale mohli jsme rozhodnout už v základní hrací době, chtěli jsme tři body. Škoda, ke konci jsme měli dvě gólovky před prázdnou bránou," hodnotí.

Dalším hrdinou libereckého vzestupu je bezesporu brankář Marcel Melicherčík, slovenský muž nedostal gól už přes 197 minut. Naposledy inkasoval z hole sparťana Krejčíka, poté vynuloval Brno, Kladno i Energii. "Snažím se na to nemyslet, abych se z toho nezbláznil," vykládal v dobré náladě.

"Statistiky nesleduji. Takových věcí si ani nechci všímat, neřeším to. Osobně bych radši tuhle nulu vyměnil za to, abychom proti Varům měli o bod víc. Na druhou stranu jsme odehráli dobrý zápas, musím poděkovat spoluhráčům. Spoustu střel zblokovali a zabránili i dorážkám," líčil rodák z Popradu, který nakoukl i do KHL.

Skromný gólman začínal pod Ještědem v roli dvojky, náhradníka Marka Schwarze ale postupem času z brankoviště vytlačil a má našlápnuto k obdivuhodné sérii. Není to přitom tak dávno, co měli Bílí Tygři ze statistického pohledu nejpropustnější obranu. Ale všechno je jinak, mužstvo nyní táhne za jeden provaz.

"Nehrajeme jako individuality. Snažíme se držet naší hry a poctivě pracovat celých šedesát minut. Dříve jsme měli dobré pasáže, ale o body nás většinou připravily naše výpadky, kdy jsme za tři minuty dostali několik gólů soupeř si už výsledek pohlídal," pravil.

Bílí Tygři každopádně vyhráli potřetí za sebou a z desátého místa se pomalu přibližují bodově bohatším protivníkům. Nabírá severočeský klub do svých plachet čerstvý vítr? "Větší radost než zlepšená defenziva mi dělá týmové pojetí. Velká změna nastala v tom, jak společně dýchá celá kabina. Jsem rád, že jsou za to hráči odměněni vítězstvím," doplnil kouč Pavel Hynek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz