<

Potvrzeno! Růžička povede také Chomutov, Pirátům se upsal na 10 let!

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

20. května 2015, 16:04

Václav Jáchim

Tahle informace se dala očekávat, teď je oficiální. Vladimír Růžička krátce po skončení mistrovství světa naplnil předpoklady, vedle národního týmu povede také Chomutov. Extraligový nováček v tiskové zprávě potvrdil, že brzy dvaapadesátiletý kouč podepsal s vedením klubu desetiletou (!) smlouvu. U mužstva Růžička střídá Břetislava Kopřivu, jenž bude jeho asistentem, dalším členem trenérského štábu je nově Jan Šťastný.

Vladimír Růžička naznačoval zájem pracovat v klubu už během sezony. Když se před světovým šampionátem dohodl s vedením hokejového svazu na dalším působení u reprezentace, šéf českého hokeje Tomáš Král uvedl, že Růžičkovi nebude bránit v angažmá na klubové úrovni, ovšem nesmí to ohrozit jeho činnost u národního mužstva.

Zpočátku se zdálo, že kouč mistrů světa 2005 a 2010 zamíří do ruského Omsku, kde byl Růžička hlavním kandidátem. Ovšem tahle verze koncem dubna padla, účastník KHL vsadil na Jevgenije Kornauchova a Růžička záhy poté naznačil, že by měl zamířit do Chomutova. "Mám s Jardou Veverkou určitou dohodu, kterou dodržím," řekl tehdy. Původně upřednostňoval práci v ruské soutěži. "Byl jsem rozhodnutý, že tam letos půjdu. Připravoval jsem se na to, už se i učil rusky. V Omsku ale zvolili jiného trenéra a bylo jasno. O KHL jsem přestal uvažovat," připomněl.

Jakmile plánovaná možnost nabrala jiný směr, soustředil se na Piráty, kde Růžička ostatně působil během uplynulého ročníku jako konzultant. Severočeský klub se mezitím probil z baráže do Tipsport extraligy a všichni měli Růžičkův nástup na střídačku za hotovou věc. Stalo se, teď je to definitivní. Překvapila snad jen dálka smlouvy. Před časem ve Slavii měl olympijský vítěz z Nagana sedmiletý kontrakt, teď se Pirátům opsal na deset sezon!

"Jarda Veverka to takhle chtěl a já s tím neměl problém. Na jiné možnosti teď nemyslím, KHL pro mě padla a já to takhle beru. Když Chomutov přišel s nabídkou delší spolupráce, rád jsem ji přijal," říká Růžička. Piráti se zatím na nový ročník chystají individuálně, letní přípravu si hokejisté dělají sami, případně pod dohledem kondičního kouče. "29. května máme sraz, na kterém si řekneme všechny podstatné informace. Společně začneme v úvodu července, kdy hráči podstoupí funkční testy a pak se dáme do práce na ledě," plánuje.

Růžička bude v Chomutově nejen hlavním trenérem, ale měl by se podílet i na budování kádru. "Sportovní oblast má na starost Boris Čapla, spolupracovali jsme už loni, kdy jsem dělal konzultanta. Chtěli bychom v tom pokračovat," naznačuje. Piráti jednají o příchodu několika vytipovaných posil, jejichž jména klub zveřejní, jakmile budou transfery potvrzeny. Růžičkovi budou u mužstva pomáhat dosavadní hlavní kouč Břetislav Kopřiva a Jan Šťastný, jenž s Růžičkou loni spolupracoval u mladšího dorostu pražské Slavie. Realizační tým opustí Kopřivův kolega Aleš Totter, o jehož zařazení klubu se dle tiskové zprávy vedou jednání.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz