Potvrzeno, Slováci budou hrát s Maďary. Extraligu rozšíří Budapešť a Miškovec

Foto: iihf.com

14. června 2018, 15:35

Adam Bagar

To, o čem se už dlouho hovořilo, se nakonec stalo skutečností. Slovenská Tipsport Liga se od nejbližší sezony 2018-19 rozšíří o dva maďarské kluby. MAC Budapešť a DVTK Jegesmedvék Miškovec. Na čtvrteční tiskové konferenci v Bratislavě to potvrdil ředitel společnosti Pro-hokej Richard Lintner.

„Potkali jsme se tady kvůli tomu, abychom oficiálně potvrdili to, o čem se už několik týdnů nebo měsíců diskutuje. Tipsport Liga se poprvé stane soutěží, která bude mít mezinárodní přesah. Je to výborná zpráva pro slovenský hokej,“ libuje si Richard Lintner.

„Je to výborná zpráva pro slovenský hokej.“

„Zvedneme sportovní úroveň soutěže i společenskou prestiž. Taktéž zvýšíme zájem fanoušků a obchodních partnerů o naši ligu,“ má jasno po příchodu dvou maďarských klubů mezi tamní elitu. Na Slovensku se představí MAC Budapešť a DVTK Miškovec.

Maďaři i díky finanční injekci premiéra Viktora Orbána, jenž schválil dotaci ve výši 600 milionů forintů (asi 48,29 milionu korun) na podporu maďarského hokeje, splnili podmínky pro vstup do soutěže a dostali rovněž souhlas od slovenských klubů.

Lintner: Chceme rozšířit ligu o další top kluby z okolních zemí

"Slovensko, které je součástí světové hokejové elity, bylo pro nás dlouho nedosažitelné a teď spolupracujeme jako partneři na jedné úrovni," září generální sekretář maďarské federace Sipos Levente s tím, že oba kluby mají moderní zázemí a slušné fanoušky.

Pilotní projekt zatím platí pouze pro následující sezonu 2018-19. „Formálně je to sice jen na jeden rok, ale všechno směřujeme k tomu, aby se v tom mohlo pokračovat. Naše ambice je rozšířit ligu o další top kluby z okolních zemí,“ plánuje někdejší bek.

Maďarské kluby mohou vyhrát ligu, ale nemohou být mistrem

V následující sezoně Tipsport ligy se představí dvanáct mančaftů, soutěž bude mít 55 kol a při větším počtu účastníků se nově bude hrát předkolo play off, do nějž se zapojí celky na sedmé až desáté příčce. O nejlepší osmičku si zahrají na tři vítězné zápasy.

Nováčci z Budapeště a Miškovce mohou vyhrát soutěž, ale nemohou se stát slovenskými mistry. Proto k Poháru Vladimíra Dzurilly vznikne druhá trofej pro vítěze ligy. Liga odstartuje 14. září, základní část napíše poslední díl už na konci února.

Foto: dvtk.eu

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz