Přestřelka o druhé místo? Diváky to muselo bavit, říká Trončinský

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

28. listopadu 2015, 9:30

hokej.cz

Za šlágr kola lze označit zápas mezi druhou Plzní a třetí Mladou Boleslaví. Souboj dvou celků, které se loni potkaly v předkole, jenž poněkud překvapivě hůř dopadlo právě pro západočeskou Škodovku, nabídl pro diváka atraktivní podívanou i tentokrát. Pro trenéry a brankáře už poněkud méně, jak ostatně vypíchl jeden z úspěšných střelců večera, boleslavský obránce Marek Trončinský.

Když hokejisté Mladé Boleslavi vedli po první třetině 4:0, zdálo se, že „je vymalováno“. Aktivnější Středočeši měli na první pohled více ze hry a hlavně svou aktivitu dokázali tavit v branky. Mělo to být jasné vítězství, ostatně mnoho dramat za takových okolností k vidění nebývá. Ne tak ovšem tentokrát v případě Plzeňských.

„Ze zápasu jsme měli celkem respekt, takže když jsme vedli 4:0, asi nás to trochu zaskočilo,“ připustil Marek Trončinský tak trochu možnost, že Bruslaři najednou nevěděli, „co s tím“. A že to pro další vývoj zápasu pro ně nebylo to nejlepší. „Možná jsme si mysleli, že máme hotovo, jenže Plzeň najednou začala dávat góly a my se dostali trochu pod tlak. Myslím si, že dva body prostě bereme...,“ přiznal.

Když na časomíře po základní hrací době svítilo nerozhodné skóre 6:6, mnozí fanoušci udiveně kroutili hlavou. A pak sledovali, jak snažení obou týmů spějí až do samostatných nájezdů. Ty jsou speciálně v Mladé Boleslavi celkem téma, v minulém kole je totiž Středočeši vyhráli po dlouhém roce a půl.

A tak se skoro nabízí, že si to chtěli zkusit hned začerstva znovu: „Ono to snad ani nebylo o tom, že by nám to vyloženě nešlo, ale že jsme na sobě měli už takovou trochu deku, kdy tam dopředu v podvědomí bylo, že v nájezdech prostě zápasy nerozhodujeme. Snad jsme to prolomili, protože každý bod navíc je samozřejmě důležitý,“ zdůraznil Trončinský.

Podobně to Bruslaři mají i s přesilovkami. V nich jim to totiž poněkud skřípe, v celé extralize jsou v nich koneckonců druzí nejhorší. „Přesilovky jsou to samé co nájezdy, taky je cvičíme každý trénink. Taky to pořád točíme. Plzeň nám zas dala gól ve vlastním oslabení. Mám pocit, že poslední dobou se nám to děje častěji, než je běžné, co je samozřejmě špatně... Musíme na tom opravdu zapracovat.“

„Možná jsme si mysleli, že máme hotovo, jenže Plzeň najednou začala dávat góly a my se dostali trochu pod tlak. Myslím si, že dva body prostě bereme..."

Skutečnost, že se Boleslavští chtěli za stavu 4:0 hokejem už jen bavit a opomněli hlídat zadní vrátka, Trončinský přiznat nechtěl. „Bylo to 4:0, řekli si, že už prostě nemají co ztratit. Nemyslím si, že bychom se nějak bezhlavě hnali do útoku, oni prostě ukázali obrovskou odolnost a zarputilost. Někdy měli i štěstí. Diváky to určitě bavilo. Gólmany a trenéry už nepochybně méně,“ dodal.

Sestřih utkání Mladá Boleslav - Plzeň

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz