Přetlak v Třinci vyměnil za Kladno. Brácha mě podpořil, říká Kindl

Foto: www.olomoucky.denik.cz

Loni pomohl Olomouci k postupu do Tipsport extraligy, poté se Denis Kindl přestěhoval do Třince, jelikož si představitelé Ocelářů vyžádali šikovného útočníka zpátky. Jenže někdejší hráč kanadských týmů z Gatineau, Montrealu a Cape Bretonu to neměl snadné. "V Třinci je skvělá organizace, se spoustou výborných hráčů a tudíž i s velkou konkurencí," přiznává mladší bratr Jakuba Kindla, který válí v obraně Detroitu.

Účastník mistrovství Evropy osmnáctiletých 2010 se pral o prostor v sestavě, nastřádal 27 startů, většinou ve čtvrté pětce. Aby měl patřičný herní zápřah, jezdil pomáhat prvoligovému Prostějovu. "Nemohu si stěžovat, vycházeli mi tam vstříc. Ale pořád jsem moc nevěděl, jak to se mnou bude. Co se bude dít," vzpomíná.

Situace se nakonec vyvinula trošku jinak. Denis Kindl přešel do Kladna, zůstat by měl do konce sezony. "Úplně přesně nevím, jak to je. Ale v principu souhlasí. Co mi bylo řečeno, měl bych Rytířům pomáhat v play off. A doufám, že pak i v baráži," naráží na ambice tradičního klubu, jenž se pokusí o návrat do nejvyšší soutěže.

Kindl má s náročnými bitvami zkušenosti, před rokem byl hodně platným bojovníkem Olomouce. Svým způsobem se nabízí otázka, zda nemohl u Hanáků pokračovat a oblékat jejich dres v extralize. "Jsem hráč Třince, od toho se všechno odvíjí. Mým cílem je prosadit se u Ocelářů, za šanci u nich jsem byl moc rád. V Olomouci jsem měl sice dobrý rok, ale pak přišli jiní hráči a nikde není napsáno, že bych tam pravidelně hrál. Pro mě už je to minulost, dívám se dopředu," připomíná.

Neustál se pere s údělem, který dobře zná starší bratr Jakub. Ten musel tvrdě bojovat o místo v sestavě Red Wings, Denis zase poctivě kráčí k pevné pozici v extraligovém týmu. "Když se to takhle vezme, je možné, že něco máme s bráchou společného. On si v Detroitu prošel těžkou cestou, i já musím být trpělivý. V Třinci je k dispozici spousta vynikajících zkušených hokejistů, s nimiž dostávají šanci i ti mladší. Je jen na mně, abych přesvědčil a místo získal," uvědomuje si.

V tomto ohledu by měl dvaadvacetiletému rodákovi ze Šumperka prospět přechod do Kladna. Rytíři zbrojí na finiš sezony, jejich cíl je jasný. Snaha vydřít postup čerstvou posilu hodně motivuje. "Přišel jsem zrovna po porážce s Benátkami, ale pak se nám podařilo třikrát v řadě vyhrát," říká. Sám vydatně přispěl - ve třech utkáních dal tři góly! "Předtím se mi střelecky moc nedařilo, takže mám samozřejmě radost," pochvaluje si.

Ve středu se Kindl prosadil v závěru druhé třetiny duelu s českobudějovickým Motorem, který Kladno nakonec zvládlo jasně 5:0. "Zápas byl povedený, nálada je lepší. Ale to hlavní nás čeká, všechno podstatné přijde v play off," upozorňuje. Nové angažmá by mu mohlo svědčit, adaptoval se prý hned. "Znal jsem pár kluků z reprezentace, například Davida Stacha, Kubu Strnada a další. Na osmnáctkách v Minsku mě vedl pan Kopecký, který je v Kladně asistentem. Trošku jsme se o turnaji bavili," připomíná.

Denis je na dálku v kontaktu s bratrem, s nímž přesun k Rytířům konzultoval. "Probírali jsme to, Jakub řekl, ať se rozhodnu sám. Přece jen už jsem něco odehrál. Brácha mě v tomhle kroku podpořil," říká. Věří, že zvolil dobře. Aby byl v plné formě, jezdí za osobním koučem do Prahy. Maximálně se snaží, aby prožil povedený závěr ročníku. "Chtěl bych Kladnu pomoci k postupu a sám si říci o extraligovou šanci v příští sezoně," doplňuje závěrem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz