První velký hattrick! zářil Hyka. Hlinka má z rekordu radost

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Hned dvě individuální mety padly v zápase 42. kola a to týkající se – zvláštní řízením osudu – tak nějak protipólů kariér obou hlavních aktérů. Jednadvacetiletý útočník BK Mladá Boleslav Tomáš Hyka si připsal svůj první hattrick v kategorii dospělých a naopak osmatřicetiletý Jaroslav Hlinka svou asistencí překonal rekord Petra Tona coby historicky nejproduktivnějšího hráče pražské Sparty. Šťastný ze svého úspěchu ale pochopitelně mohl být jen jeden z nich.

„Je to můj první hattrick v seniorském hokeji, takže jsem za něj určitě strašně rád. A přiznávám, že si to chvilku budu užívat, minimálně do zítra,“ září po nakonec vítězném klání Mladé Boleslav se Spartou 6:3 Tomáš Hyka. „Ale ještě mnohem důležitější je, že jsme vyhráli a že jsme dokázali Spartu porazit. Od začátku jsme do toho šli s tím, že chceme, a zaslouženě bereme tři body,“ libuje si i nad týmovým pohledem na věc.

Hyku přitom podstatnou část sezony trápily nejrůznější zdravotní obtíže. Kdykoliv se z nějaké dostal, objevila se další. „Doufám, že jsem si všechnu tu smůlu už vybral. Od problémů s kolenem až po zápal plic, kterým jsem si prošel jako posledním,“ vypočítává boleslavský talent nevesele. „Ale jak říkám, doufám, že je to za mnou, a že teď budu týmu jenom k užitku,“ věří Hyka.

Nezanedbatelnou část večera tvoří také neuvěřitelná atmosféra, kterou vykouzlila mladoboleslavská ŠKOENERGO Aréna. Čtyři tisícovky lidí hnaly svůj dopředu jako o život. „Ožili jsme my na ledě a ožili i naši fanoušci,“ přiznává syn rovněž v tuzemsku slavného hokejisty Tomáše Hyky staršího. „Doufám, že si to užívají, proti Spartě to koneckonců bylo vidět. Dlužíme jim hodně,“ uzavírá. Dodejme, že Mladá Boleslav díky vítězství nad Pražany poskočila v tabulce a aktuálně jí patří „předkolové“ desáté místo.

Hlinka si rekordu váží. Velká čest, tvrdí

V zápase s Mladou Boleslaví trhl rekord – překonal Petra Tona a stal se z pohledu kanadského bodování historicky nejproduktivnějším hráčem pražské Sparty. Puk, se kterým tuto metu překonal, ale jen smutně odložil na lavičku vedle sebe. Ačkoliv totiž papírové předpoklady hovořily jinak, sparťané měli na středočeském ledě jen velmi málo důvodů k radosti. K všeobecnému překvapení totiž nově nastartovaný rychlík jménem BK Mladá Boleslav přejel i je.

„Nepřišlo to v dobrém zápase,“ lituje Jaroslav Hlinka. „Teď nebo ještě později se na to asi budu koukat jinak. Ale abych k tomu řekl alespoň něco, tak samozřejmě musím konstatovat, že si toho velmi vážím. Za Spartu v průběhu všech těch let hrála strašná spousta skvělých hráčů a já si strašně vážím toho, že jsem na chvíli ten nej. Určitě přijdou jiní, mladší, šikovnější, kteří to jednou překonají, ale v tuhle chvíli je to pro mě velká čest,“ uzavírá.

Sestřih utkání Mladá Boleslav – Sparta

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz