Recept na úspěch? Dáváme do toho snahu a píli, tvrdí Jaromír Kverka

5. října 2014, 21:54

Michal Žáček

Pětkrát nastoupila karlovarská Energie do domácího utkání a celkem čtyřikrát z něj vyšla jako vítěz. V posledním zápase dokázala porazit ne zrovna dobře rozpoloženou Kometu poměrem 4:1, kdy těmi nejdůležitějšími články v zelenočerném dresu byli mladí hráči. Vítěznou trefu Karlových Varů zařídil dvaadvacetiletý Jaromír Kverka.

Energetici vstoupili do utkání aktivněji a hostující Kometě vstřelili branku nejdříve ve čtrnácté a následně i patnácté minutě. Brno po těchto dvou rychlých brankách vyměnilo gólmana a v brzké době dokázalo snížit. Vyrovnání se však nedočkalo a Karlovarští naopak ve třetí části hry svůj náskok zvýšili a zajistili si tím tak tři vítězné body. „Jsme obrovsky spokojení, nicméně za stavu 2:0 jsme trochu zvolnili a nechali si dát gól. Pak měl soupeř dost šancí, ale nás podržel Tomáš Závorka a my jsme si to pak už dokázali pohlídat,“ hodnotí utkání útočník Energie Jaromír Kverka.

Sestřih z utkání HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno naleznete zde.

Po rychlých brankách Západočechů v první třetině hry měla Energie ještě jednu brankovou příležitost, místo toho však udeřil soupeř, který se tím dostal do hry. Karlovy Vary v tu chvíli vypadaly na ledě jako by si myslely, že mají zápas vyhraný. „Je to možné. Hosté na chvíli zvolnili, my jsme měli šance, ale najednou soupeř přidal a my byli nějací uspokojení. Zaplať pánbůh, že nás podržel Tomáš. Kdybychom dostali gól na 2:2, tak se zápas vyvíjí úplně jinak,“ komentuje situaci na konci první třetiny karlovarský hokejista.

Na první pohled se může zdát, že utkání měla Energie po celou dobu zápasu ve svých rukách, ale opak byl pravdou. Za stavu 2:1 se nejednou hráči Brna dostali do slibných příležitostí, kde mohli utkání minimálně zdramatizovat. „Myslím, že rozhodli brankáři. Dali jsme dva šťastné góly. To co chytil Tomáš Závorka, rozhodlo,“ má jasno v rozdílu mezi oběma mužstvy Kverka.

Domácí hráli v utkání čtyři přesilové hry. Nejenom, že ani jednu nedokázali využít, ale nevytvořili si v nich ani žádnou jasnou brankovou příležitost. Obdobně na tom Energie byla i v předešlých utkáních, kdy dokázala využít pouze něco málo přes dvanáct procent přesilových her, čímž ji patřilo v této disciplíně desáté místo. „Přesilové hry jsou důležité a já myslím, že to přijde. Je to o zkušenostech, které sbíráme. Osobně cítím, že to v přesilových hrách není ono. Až na tom zapracujeme, budeme ještě o level výše,“ říká k přesilovkám hráč s jedenáctkou na dresu, kterou nosil na zádech také jeho otec, dnes asistent trenéra Karlových Varů.

Do západočeské KV Arény dorazilo na utkání s Kometou Brno 3627 diváků, což je zatím nejvyšší návštěva ze všech pěti domácích zápasů. A že to bylo znát, ví i karlovarský odchovanec Jaromír Kverka. „Je to výborné, šplháme tabulkou nahoru a lidé to musí vnímat, hokej je musí bavit, i když není krásný. Vyhrává se a bojuje, což diváci musí ocenit. Snahu a píli, kterou do toho dáváme,“ uzavírá.

FOTO: hokejkv.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz