Reprezentant Sobotka se do NHL nevrátí, zůstává v ruském Omsku

29. května 2015, 10:25

Adam Bagar

Zkušený reprezentační útočník Vladimír Sobotka má konečně jasno o svém dalším působení, v následujícím hokejovém ročníku bude opět oblékat dres Omsku v ruské KHL. Na oficiálních stránkách Avangardu to potvrdil prezident Vladimir Šalajev. "Ve čtvrtek jsme jednali a dohodli se, že zůstává hráčem našeho klubu i na další sezonu," potvrzuje nejvyšší představitel klubu, s nímž sedmadvacetiletý hokejista loni podepsal tříletou smlouvu.

Ta údajně zahrnuje klauzuli o možném návratu do zámořské NHL, což ale Šalajev vyvrací. "Není to pravda. Kdyby vznikla specifická situace, mohli bychom hráči vyjít vstříc, ale teď ten případ nenastal," hlásí prezident ruského Omsku, s nímž se hráč dohodl poté, co v NHL vázla jednání se St. Louis. A když pak přišla dobrá nabídka, Vladimír Sobotka neváhal a zamířil do KHL.

Po sezoně se ale objevovaly hlasy o tom, že by se mohl vrátít zpátky do zámořské NHL. "Když se změnila ekonomická situace a klesl kurs rublu vůči dolaru, objevila se řada spekulací, že Vladimír odejde zpátky do NHL. Chápu, že Sobotka nechtěl tratit peníze, které mu zaručuje smlouva. Hledali jsme úspěšně způsob, aby naše spolupráce mohla pokračovat," prozrazuje.

K definitivní dohodě došlo ve čtvrtek, kdy se Vladimír Sobotka sešel s prezidentem Vladimirem Šalajevem. "Dohodli jsme se, že zůstává hráčem našeho klubu také v následující sezoně," potvrzuje prezident Omsku s tím, že podmínky kontraktu jsou nezměněny. "Je spokojený s vytížením na ledě i s důvěrou od trenérů. Je jedním z lídrů týmu a chce pro klub odvést maximum."

Sedmadvacetiletý útočník v uplynulé sezoně sehrál v Omsku dohromady 57 utkání s bilancí 40 bodů za 11 branek a 29 nahrávek. "Ukázal, že byla správná volba, že jsme ho do Avangardu chtěli. Podobnou hru od něho čekáme v nové sezoně," říká spokojený Šalajev na adresu třebíčského odchovance, jenž se v klubu nově potká s brankářem Furchem a bekem Kempným.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz