Reprezentant Tomášek bude hrát ve Finsku, z Pardubic míří do Jyväskylä

Foto: Jan Jedlička, hcpce.cz

15. dubna 2018, 14:01

Václav Jáchim

Bojuje o účast na mistrovství světa, zároveň už má jasno o dalším angažmá. David Tomášek se loučí s pardubickým Dynamem, delší dobu se hovořilo o tom, že jeho koky povedou do Finska. Teď je informace potvrzena, šikovný útočník se dohodl na dvouleté smlouvě s Jyväskylä. Představitelé účastníka SM-Liigy o tom informují na svém webu.

Tomášek dosud o nové štaci nemohl hovořit. Kontrakt s Dynamem mu jednak vyprší koncem dubna, jednak se čekalo, až novinku oznámí finský klub. Stalo se, Tomášek půjde do týmu, kde ještě nedávno působil Petr Hubáček. Dres Jyväskylä v minulosti oblékali jiní čeští hráči – například Jiří Doležal, Jiří Jonák, Leo Gudas, Petr Ton, Jaroslav Bednář nebo třeba Tomáš Chlubna.

Pro pardubického útočníka půjde o novou zkušenost a výzvu v kariéře. "Cítil jsem, že bych potřeboval určitou změnu. V Dynamu jsem byl spokojený, letošní sezona byla vydařená. Finsko mě ale lákalo," řekl Tomášek minulý týden po tréninku národního týmu, s nímž absolvuje přípravu na mistrovství světa v Dánsku.

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

Někdejší hráč pražské Sparty přišel do Pardubic v roce 2015 po pětiletém působení v zámořských mládežnických týmech. Poslední dva roky tam hrál za juniorku Belleville v Ontario Hockey League, tehdy se také Tomášek prosadil do reprezentační dvacítky. Světový šampionát s ní absolvoval v roce 2016.

Za dalších jedenáct měsíců se dočkal premiérové pozvánky do reprezentace dospělých, trenér Jandač dal perspektivnímu útočníkovi příležitost na ruském turnaji Channel One Cup 2016. Tomášek má aktuálně na kontě devět mezistátních startů, v sobotním duelu proti Francii v Cergy si připsal celkově druhou branku za národní tým.

Během uplynulé sezony nastoupil Tomášek i s play off ke 49 extraligovým utkáním, v dresu Dynama nastřílel 13 branek a přidal 17 nahrávek. Kromě něj míří do kádru Jyväskylä také finský brankář Joona Voutilainen, účastník MS osmnáctiletých 2014 dosud chytal za Lahti.

Foto: Aleš Krecl, ČSLH

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz