Robinson píchl Trávníčka, přijde o tři zápasy. Slavia zaplatí 50 tisíc!

Foto: Michal Káva, hc-slavia.cz

10. dubna 2016, 12:14

Adam Bagar

Disciplinární komise Tipsport extraligy v čele s Karlem Holým se ve zkráceném řízení zabývala hned dvěma zákroky slávistického útočníka Nathana Robinsona. Zatímco faul na Tomáše Frola mu ještě prošel, píchnutí do Michala Trávníčka už nikoli. "Jsem zvědavý, jak se k tomu postaví disciplinárka, protože v tom byl jasný úmysl," zlobil se po zápase litvínovský asistent Jiří Šlégr. Kanadský útočník nakonec inkasoval stopku na tři zápasy.

K incidentu došlo v čase 55:40 zcela mimo hru a záběr hlavních kamer. "Zákrok jsme neviděli, protože se odehrál mezi střídačkami. Ale nemám důvod rozhodčím nevěřit. Je to jedna z věcí, která rozhodla zápas, Robinson za to pochválen určitě nebude," uvedl slávistický asistent Jan Srdínko. "Faul na Trávníčka jsem viděl a jednoznačně tam bylo úmyslné píchnutí," reagoval Jiří Šlégr na slova domácího trenéra.

ZÁKROK NATHANA ROBINSONA NA MICHALA TRÁVNÍČKA NAJDETE ZDE

Robinson, jenž byl možná trošku frustrován ztrátou tříbrankového náskoku, udělal pořádnou klukovinu, která se pochopitelně už na ledě neobešla bez trestu. Oba hlavní rozhodčí zákrok dobře viděli a poslali Kanaďana předčasně pod sprchy s trestem na pět minut plus do konce utkání za bodnutí špičkou hole. "Akorát jsem ho tam dohrál a vzápětí mě píchl do slabin," řekl atakovaný kápo Michal Trávníček.

Zákrokem se na základě zápisu o utkání zabývala také disciplinárka. "Přestože z dostupných záběrů situace nelze přesně určit, do jaké oblasti byl zákrok veden, nemáme pochyb o tom, že k zasažení Michala Trávníčka holí došlo. Zákrok byl přitom veden s vyšší intenzitou, kdy ho Nathan Robinson vědomě a zcela zřetelně sekl holí ve směru od hrací plochy," popisoval šéf disciplinární komise Karel Holý.

Hokej dokáže být skvělý, září kápo Trávníček. Proč ho Robinson píchl? »

"Za zvláště důležitou považujeme skutečnost, že Robinsonův zákrok byl veden zcela mimo hru a na protihráče, který žádným způsobem nejevil zájem vyvolat jakýkoli konflikt, odjížděl střídat a jen těžko mohl úmysl předpokládat, aby se mohl pokusit se mu jakýmkoli způsobem ubránit," doplnil Holý, který slávistické opoře udělil trest nepodmíněného zastavení činnosti na tři soutěžní extraligová utkání.

Slavii může úlet svého klíčového útočníka pořádně mrzet. Nejen, že jeho faul dokázal Litvínov v prodloužení potrestat rozhodujícího trefou, ale teď bude navíc svému týmu v klíčové části sezony pořádně chybět. Robinson přijde o zápasy v Karlových Varech, Litvínově a nepředstaví se ani doma proti Energii. Jeho další zákrok na Tomáše Frola, stejně jako atak Jánose Vase na Ondřeje Jurčíka, potrestán nebyl.

Slavia zaplatí pokutu 50 tisíc za vyjádření sportovního manažera Bukače

Vedení pražského klubu navíc musí na základě rozhodnutí ředitele Tipsport extraligy Josefa Řezníčka zaplatit pokutu ve výši padesát tisíc korun za vyjádření Luďka Bukače na klubovém webu, kde slávistický sportovní manažer kritizoval disciplinárku, že nepotrestala jihlavského Martina Kohouta za zákrok na Antonína Růžičku. Nejen tím měl Luděk Bukač poškodit dobré jméno elitní tuzemské soutěže.

"Rozhodnutí je podivné i v kontextu celé baráže, kdy hráči jako Kohout nemůžou hrát proti Energii a proti ostatním týmům nastupují. Vyvstává tudíž otázka, jestli jsou podmínky baráže férově nastavené," prohlásil Bukač. Právě tato slova Řezníčkovi nejvíc vadila. "Podmínky jsou rovné pro všechny účastníky, přičemž oprávněnost startu upravují řády," uvedl Řezníček, jenž označil slova Bukače za účelová.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz