Rolinek končí v Dynamu B: Mimohokejové sny a cíle...

Foto: hcdynamo.cz

Tomáš Rolinek nebude pokračovat v pardubickém klubu, pozici sportovního manažera prvoligového B týmu se rozhodl opustit s koncem této sezony. Východočeši o podrobnostech Rolinkova konce informují na klubovém webu.

Rodák ze Žďáru nad Sázavou na vlastní žádost ukončí své působení v organizaci Dynama 30. dubna, momentálně se ještě podílí na přípravách B týmu na následující ročník Chance ligy.

„Už v závěru aktivní hráčské kariéry jsem měl v hlavě, že až to skončí, dám si pauzu, odpočinu si, splním si svoje cíle, mimohokejové sny a věnuji více času rodině. Nicméně hned po konci kariéry jsem dostal nabídku podílet se na sportovním vedení A týmu. Když i takto spolupráce došla do zdárného konce, přišla nabídka dělat sportovního manažera B týmu, kterou jsem také přijal,“ komentuje Rolinek.

„Už v závěru aktivní hráčské kariéry jsem měl v hlavě, že až to skončí, dám si pauzu.“

„Poslední čtyři roky byly z pracovního pohledu náročné, ale díky nim mám mnoho nových zkušeností. A tým se posunul zpět mezi extraligovou špičku a podařilo se vybudovat rezervní tým, který se za dva roky po všech stránkách výrazně posunul. Byly to dvě sezóny, během niž jsem musel věnovat velké úsilí tomu, aby se všechny cíle splnily. Jsem rád, že odcházím s čistým stolem, ale v tuto chvíli bych si rád odpočinul,“ popisuje příčiny odchodu z hokejového prostředí.

„Věřím, že až tohle volno skončí, vrátím se znovu do Dynama, ať už v jakékoli pozici,“ říká klubová legenda. Rolinek je mistrem extraligy z roku 2005, má také kompletní sbírku medailí z mistrovství světa. Na zlatém MS 2010 byl dokonce kapitánem Česka. 

„Poslední roky byly náročné, ale přinesly mnoho nových zkušeností.“

S Pardubicemi a céčkem na dresu zvládl i baráže v letech 2017 a 2019. Právě v říjnu 2019 Rolinek kvůli neshodám s tehdejším vedením i trenérem Ladislavem Lubinou na vlastní žádost odešel hrát druhou ligu do Vrchlabí, kde působil i Petr Sýkora.

V lednu 2020 se pak po naléhání (tehdy ještě sponzora klubu) Petra Dědka domluvil na obnovení spolupráce a o dva měsíce později pomohl zachránit Dynamu příslušnost mezi extraligovou elitou.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený HC Dynamo Pardubice (@hcpce)

Brzy po konci kariéry (v listopadu) byl Rolinek dvě sezony týmovým manažerem u extraligového A týmu.

A od léta 2022 působil již jako sportovní manažer u béčka – loni se Dynamo B v Chance lize zachránilo o čtyři body před posledním Šumperkem, letos Pardubice B vypadly v předkole s Přerovem.

Pohled majitele Pardubic Petra Dědka? „Tomáš si chce dát pauzu od hokeje, ale věříme, že se naše cesty časem znovu spojí. Je to hrdina, který pomohl, když bylo nejhůř. A taky pracant, který rozhýbal projekt B-týmu.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz