Růžová rozzářila Náchod. Světový víkend přilákal dívky z celé země

Foto: Martin Voltr

Na startu října přišel čas na šestý ročník Světového víkendu dívčího hokeje, během něhož se po celé planetě konají náborové akce. Česká republika nezůstala pozadu, do východočeského Náchoda se v sobotu sjely dívky z celé země na trénink s reprezentací.

Celodenní program vypukl v Náchodě už úderem deváté hodiny ranní. Mladé hráčky nejprve absolvovaly rozcvičku na suchu a poté celkem tři jednotky na ledě. Po dopoledním tréninku individuálních dovedností přišel na řadu minihokej, poslední část patřila dalším hrám.

Na akci dorazilo 32 děvčat od šesti do čtrnácti let s jejich rodiči. Ti se dozvěděli informace k rozvojovému programu hokejového svazu, zajímala je například i budoucnost a možnosti hraní v zámoří spojeného se studiem.

„Mám z celé akce výborný dojem. Myslím, že jsme pro děvčata připravili docela pestrý program a že je to bavilo,“ říká Pavel Zuziak, nový kouč české reprezentace do 15 let, která měla v Náchodě souběžný kemp. „Dokonce jsme si vytipovali tři hráčky, které budeme dál sledovat a není vyloučeno, že si je můžeme pozvat na další akce.“ Zmiňovaná trojice si hned zahrála modelové utkání patnáctky.

Foto: Martin Voltr

Trenéři ale samozřejmě do budoucna vědí o všech. „Přijela spousta šikovných holek. Bylo vidět, že v klubech s nimi udělali kus práce. Měly dobré bruslení i individuální dovednosti jako vedení kotouče. Samozřejmě tam byly i holky, které hrají hokej třeba tři měsíce, to je zase jiná kapitola,“ podotýká. Ale právě tohle je z velké části myšlenka víkendu, který patří malým a mladým hokejistkám po celém světě!

„Akce je dobrá jako propagace ženského hokeje. Samozřejmě nemáme tak široký výběr hráček jako muži, proto jsou tyhle akce prospěšné. Zároveň vidíme spoustu holek, které bychom jinak hrát nebo trénovat neviděli,“ ví Zuziak. „Když to takhle půjde dál, určitě bude v ženském hokeji na čem stavět.“

Fotogalerii z celé akce naleznete ZDE »

Na „růžový“ kemp dorazily rodiny i přes celou republiku, čtyřnásobné zastoupení měl třeba daleký Havířov. Přestože celodenní program byl pro dívky zároveň náročný, úsměvy na jejich tvářích dokazovaly, jak moc si ho užily. A to samé platilo i o trenérech, kteří se jim věnovali.

„Děti, ale i mládež, svým způsobem trenéra samy o sobě nabíjejí. Jsou nepopsaný list papíru, jsou upřímné, veselé, defakto si hrají. Neřeší žádné starosti. Trochu to přenesou i na vás a vy si ulevíte od starostí a strastí běžného života,“ dodává Pavel Zuziak.

Foto: Martin Voltr

Foto: Martin Voltr

Foto: Martin Voltr

Foto: Martin Voltr

Foto: Martin Voltr

Foto: Martin Voltr

Foto: Martin Voltr

Foto: Martin Voltr

Foto: Martin Voltr

Foto: Martin Voltr

Foto: Martin Voltr

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz