Rytíř Suchánek o Radegast Indexu: Každý tým potřebuje i bojovníky

Každý měsíc oceňuje extraligový partner Radegast největšího bojovníka, který získal v utkáních nejvíce bodů Radegast Indexu. V lednu 2022 se jím stal kladenský obránce Jakub Suchánek, jenž se dostal na hodnotu 36 bodů. Až za ním skončili tradiční lídři této disciplíny: Michal Gulaši, Patrik Koch či Richard Nedomlel.

Jakub Suchánek zapsal během ledna 16 hitů a 24 zblokovaných střel. V nejlepší desítce skončil i Suchánkův kladenský parťák Kyle Wood, kterému v lednu patřila solidní sedmá příčka.

Od společnosti Radegast získal Jakub Suchánek zelenou helmu, ve které během února nastupoval v extralize. Vedle této hlavní ceny si převzal také pamětní plaketu a plechovky hořkého Radegastu Ratar. „Jsem za to moc rád, to už se mi možná nikdy nepovede. Také mě těší, že mi zelená helma zůstane na památku," usmíval se Suchánek.

Co pro vás znamená ocenění Radegast Index a zelená helma?
Člověka každé takové individuální ocenění potěší. Je to něco, co vám svým způsobem splácí to, jak trénujete a jak se snažíte v zápasech. Je to příjemný bonus pro hráče, který třeba nehraje na nějakou produktivitu či góly, ale odvádí jiné důležité úkoly pro tým.

Mají na ocenění zásluhu také vaši spoluhráči?
No, nemyslím si, že jsou nějací hráči, kteří by mě házeli do střel (směje se). Spíš si myslím, že mi v tom pomohli tím, že mě dokázali v těch zápasech strhnout k tomu, abych byl ještě více obětavý, abych ji pomáhal těmi aspekty, které se v Radegast Indexu odráží.

Změnil jste kvůli Radegast Indexu svoji hru?
Já měl vždycky svou hru založenou spíše na ty činnosti, které se v Radegast Indexu odráží. Já totiž nikdy nebyl úplně šikovný na ruce, takže jsem se snažil spíše bojovat a o tom tato anketa je. Radegast Index je skvělý v tom, že hokejovým fanouškům dokáže ukázat hokej i z jiného úhlu pohledu.

„Radegast Index je skvělý v tom, že hokejovým fanouškům dokáže ukázat hokej i z jiného úhlu pohledu.“

Kladnu se v druhé polovině sezony začalo dařit, byly tam šňůry výher. Projevilo se to i na vaší hře, která koresponduje s aspekty Radegast Indexu?
Ano, díky těm výhrám nám narůstalo to zdravé sebevědomí. Člověka pak ty všechny rány, které inkasuje a zblokuje, bolí mnohem méně a vše se léčí rychleji. Pak to jde ruku v ruce s těmi výhrami.

Jak důležitá je bojovnost pro celý tým?
Pomáhá to jakémukoliv týmu a jakémukoliv hernímu stylu klubu. Hokej je dnes založený na tolika detailech, že to musí být od prvního do posledního hráče kompaktní a každý si musí plnit roli nejlépe jak umí. Jsou hráči, kteří hru tvoří, ale jsou i hráči, kteří si plní ty důležité úkoly, které nejsou tak vidět, ale jsou také nezanedbatelné. Tým ty bojovníky prostě potřebuje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz