Rytíři stále cítí šanci! Sice nám už nikdo nevěří, ale stát se může všechno, říká Miloslav Hořava

Foto: hc-kladno.cz

11. dubna 2014, 21:25

Miloš Dvořák

Kladno si až v osmém barážovém utkání užilo tříbodový příspěvek a ještě tak úplně nevypadlo z boje o extraligovou příslušnost. Rytířům velmi pomohla první třetina, kdy si díky znovuzrozené lajně Hořava - Patera - Tenkrát vybudovali tříbrankový náskok. Ten se pro celkový účet zápasu ukázal být nakonec jako rozhodující. Pod všechny branky první třetiny se podepsal kladenský útočník Miloslav Hořava. (na snímku)

Ten nejprve ve třinácté minutě nabil Tomáši Kaberlemu na první branku Rytířů, pak o tři minuty později sám po rychlé akci propálil Martina Růžičku, aby si ještě v poslední vteřině první části stačil připsat druhou asistenci na branku Petra Tenkráta.

Konečně jste po sedmi zápasech dosáhli na tříbodový zisk. To je asi velká úleva?
"Už jsme na to samozřejmě čekali, ale mělo to přijít dřív."

První třetinu jste vyhráli 3:0. Takovou v Kladně asi dlouho nepamatujete?
"Takovou jsme opravdu snad ještě neměli, nám tam padlo všechno co jsme na branku vystřelili. A naštěstí jsme to pak také dotáhli do vítězného konce. Teď už musíme všechno vyhrát."

Chomutov měl ale řadu šancí, byl střelecky aktivnější, ale v koncovce měl smůlu podobnou tomu, co zažíváte v zápasech s Mladou Boleslaví nebo Olomoucí. Vidíte to stejně?
"Přesně tak, nám tam padlo všechno, kdežto oni ze začátku nedali nic."

Prosazovali jste se především přesnou střelbou oproti často přehnané kombinační hře. Je toto cesta i do dalších zápasů?
"Asi ano, kolikrát je opravdu lepší to takto házet na bránu a doufat, že to tam projde."

Dal jste pěknou branku, ale v letošní baráži jste vidět především u nájezdů, ve kterých jste v kladenském dresu jednoznačně nejlepší. Pomůže i tento zásah ze hry střelecké pohodě?
"To nemůžu říct. Zatím je to jen malý krok. Až skončí baráž, můžeme si říct, jestli to něčemu pomohlo, nebo ne."

V neděli jedete do Olomouce, která prohrála v Mladé Boleslavi. To je pro Kladno dost příznivý výsledek, že?
"Je to tak, jsme si vědomi, že teď už musíme všechno vyhrát a nemůžeme si dovolit jediné zaváhání. Sice nám nikdo moc nevěří, ale stát se může všechno a toto byl takový první malý krok."

Kladno ale v baráži v mnoha zápasech doplatilo na laxní přístup k úvodům zápasů. Jak se toho vyvarovat v neděli?
"Nám tam vždycky padnul nějaký pitomý gól. Třeba zrovna s Olomoucí, kdy se nám tam puk dvakrát odrazil a dali z toho dva náhoďáky. V tomto pracují hrozně nervy a je to pak o jednom takovém gólu. Tentokrát nám to zrovna vyšlo, že nám to tam napadalo. A kdo ten jeden nebo dva první góly dá, tak je pak na koni a má takovou tu pohodu do zápasu."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz