Sázka k MS 20: Půjde Krenželok do hola, nebo přijde Výtisk o bradku?

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

11. prosince 2016, 9:15

Adam Bagar

Za nedávné 900. extraligové utkání si vysloužil pořádný aplaus a pak už znovu předváděl, proč vládne extraligovým bojovníkům. Zkušený zadák Jan Výtisk proti Chomutovu zapsal dalších jedenáct bodů do tabulky Radegast indexu, když úspěšně zablokoval tři střelecké pokusy Pirátů a navrch přidal čtyři hity. Vedle něj v posledních střetnutích roste talentovaný bek Daniel Krenželok, jenž byl v týdnu nominován na závěrečný kemp před juniorským MS v Kanadě, na němž se pravděpodobně představí.

"U mě se to tam točí. Začínal jsem s Patrikem Urbancem, který se ale zranil, pak se mnou hrál Lukáš Kovář a teď Daniel Krenželok. Poslední tři utkání hraje opravdu skvěle. Je to mladý hráč, který má ještě všechno před sebou, takže se může pořád zlepšovat. Je velice pracovitý a dává tomu hodně, takže věřím, že něco určitě dokáže a formu si přenese i do reprezentace," chválí svého parťáka Jan Výtisk.

"Klidně to pro ně udělám, rád se oholím. Však za chvíli mi to stejně naroste, toho se vůbec nebojím."

Daniel Krenželok už s dvacítkou v pondělí odletí na závěrečný přípravný kemp do Kanady a se svým novým spoluhráčem z obrany stihl uzavřít velmi zajímavou sázku. "Pokud si kluci zahrají finále, tak se oholím. A když nebudou do čtvrtého místa, tedy nepostoupí do semifinále, tak půjde Dan zase dohola," prozrazuje zkušený bek, který si z případné ztráty svého mohutného porostu na tváři starosti nedělá.

"Já to pro ně klidně udělám, rád se oholím. Však za chvíli mi to stejně naroste, toho se vůbec nebojím," usmívá se největší extraligový bojovník s tím, že dvacítce přeje úspěch. "Moc bych to těm klukům přál, dlouho nebyla v této kategorii žádná medaile. Letos věřím, že něco uhrají a přivezou placku," velí juniorský mistr světa z roku 2001. Vidí letos nějakou podobnost se svým šestnáct let starým vítězstvím?

Kouč Petr ukázal na Škarka, Nečase nebo Musila. Nominoval 14 krajánků »

"Přiznám se, že vím akorát, že je v nominaci Kržel. A že mají skvělého trenéra, ten je tam rozhodně hlavní pilíř," směje se Jan Výtisk. "Nějak extra to opravdu nesleduju, ale jsem rád, že si Kržel zahraje v Kanadě. Bude to něco úžasného a myslím, že ho to může hodně daleko posunout, když si to zkusí a uvidí, jaký je hokej na té nejvyšší úrovni," pokyvuje pětatřicetiletý vítkovický buldok na Krenželokovu adresu.

Devatenáctiletý talent má na kontě devatenáct extraligových startů a proti Pirátům zapsal svůj premiérový bod mezi tuzemskou elitou, v níž se Výtisk pohybuje už osmnáctou sezonu. Není tedy divu, že nedávno sehrál svoje 900. extraligové utkání. "Tisícovka by byla pěkná, ale je to ještě strašně daleko. Jsou to dvě sezony. Člověk neví, jestli bude zdravý. Jdu zápas od zápasu a uvidí se," zakončuje Jan Výtisk.

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz