Skákání a přihrávání faulů? Tomu jsem se musel zasmát, hlásí Klesla

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

Třinečtí hokejisté nedokázali v holešovické Tipsport Areně navázat na dvě domácí vítězství a ve třetím semifinále s pražskou Spartou padli 1:4. Dramatický duel mimo jiné okořenilo také několik šarvátek, do jedné z nich se zapojil i kapitán Ocelářů Rostislav Klesla, který si vyšlápl na Petra Kumstáta. "Emoce k tomu patří a taková utkání mě baví. Nic nebudeme měnit a zase do toho půjdeme naplno," zdůrazňuje Klesla, jenž v bitvě obdržel šest trestných minut.

Třinečtí hokejisté nezačali dobře a v první polovině utkání nabídli soupeři po dvou velkých minelách slibné vedení 2:0. "Udělali jsme tam zbytečné chyby, jimiž jsme Spartě dvě trefy darovali. Soupeř navíc výborně bránil, kontroloval střední pásmo a bylo těžké se prosadit," přiznává Rostislav Klesla. "V dalším utkání bychom se měli více tlačit do branky a víc střílet. To musíme zlepšit," velí třinecký kapitán.

Jeho tým dostal zpátky do hry další odvážný tah trenérů, kteří na konci druhé části stáhli z branky Hrubce. To vše při přesilovce čtyři na tři, kterou si Oceláři vylepšili o jednoho muže. Říká se, že risk je zisk a v tomto případě to také platilo, když se trefil Jakub Klepiš. "Zkusili jsme to a vyšlo nám to. Trenéři věděli, že zápas můžeme zlomit," hlásí Klesla. Třinečtí pak hráli lépe a Filip Novotný měl více práce.

"Chceme hrát dobře technicky a ofenzivně, ale také tvrdě. Zase do toho půjdeme naplno."

"Hrozili jsme tam, ale gólmana to všechno trefovalo a moc se puky od něho ani neodrážely. Snažili jsme se s tím něco udělat, ale bohužel to nevyšlo," ví Rostislav Klesla. Třinec však brzdily zbytečné fauly. "Je to tak, na druhou stranu dokážeme zahrozit i v oslabení. Škoda, že se nějaká šance neuchytila," líčí zkušený hokejista, jenž v bitvě inkasoval šest trestných minut. A v obou případech šlo o hrubost.

Nejprve se kočkoval s Miroslavem Formanem a v závěru se porval s domácím dlouhánem Petrem Kumstátem. "Emoce k tomu patří, bylo to klasické utkání play off. Osobně mě tyto zápasy baví. Chceme hrát dobře technicky a ofenzivně, ale také tvrdě. I ve čtvrtém utkání do toho zase půjdeme naplno. Neustoupíme a budeme hrát stejně. Nikdo se nemůže divit, jde o hodně," přiznává Rostislav Klesla.

"Akorát nemusím pak moc to divadlo. Je podle mne zbytečné mávat na lidi a dělat na ledě takové extempore," kroutí hlavou třinecký vůdce, ten naprosto odmítá výroky sparťanských hokejistů o přihrávání pádů a skákání. "Tomu jsem se musel zasmát, celý ročník se s tímto neztotožňujeme," má jasno Rostislav Klesla, jehož tým v sérii vede už jen 2:1. "Nikdo z nás si nemyslel, že to bude 4:0," prozrazuje.

Ve čtvrteční holešovické odvetě ale bude chtít Třinec o to více uspět. "Znovu to bude velká bitva. Chceme to urvat, abychom si vytvořili mečbol. Budou rozhodovat chyby, kterých se musíme vyvarovat. Je potřeba zatlačit Spartu, aby chyby dělala ona. Bude to ale opravdu těžké, protože má dost kvalitní mančaft," uvědomuje si Rostislav Klesla před čtvrtou bitvou, která startuje v Tipsport Areně od 18:20.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz