Škoda, že jsme to nedotáhli, mrzí Červenku. Absence Davidů? Realita...

Roman Červenka | Foto: Jan Beneš, Český hokej

4. května 2023, 22:44

Lukáš Zrotal

Kapitán českého týmu Roman Červenka byl v závěru zápasu s Finskem u obou důležitých momentů. Nejprve poslal svůj tým do vedení, v poslední minutě však musel z trestné lavice sledovat, jak Finové vyrovnali. „Byl jsem naštvaný, že jsme ten zápas nedotáhli do vítězného konce, protože byl ke konci dobře rozehraný,“ sdělil po utkání.

Gól vám krásně sedl, takže se vám to plexisklo asi moc nemlžilo.
No, nemlžilo… Už jsem si na to zvykl.

Byl jste dvakrát na trestné lavici. Nebylo zvlášť to druhé vyloučení v poslední minutě příliš přísné?
Cítil jsem to tak. Jen jsem mu tak přiblokoval hokejku, aby s tím mohl Kubalda (Dominik Kubalík, pozn. red.) vyjet. Je to škoda, ale už je to pryč. Měli jsme to sehrát jinak. Třetí třetina byla z naší strany dobrá, škoda, že jsme to nedotáhli. Myslím, že jsme dvě třetiny odehráli dobře.

Je pro vás alespoň cenné, že jste dokázali úřadující mistry světa přebruslit, přestřílet?
Říkám, nic moc začátek, bylo to takové nervóznější, ale pak jsme se do toho dostali, dostávali jsme se do šancí. Ale oni měli taky svoje šance, Karel (Vejmelka, pozn. red.) chytal výborně. Postupně jsme se během zápasu zlepšovali, takže to mrzí.

„Třetí třetina byla z naší strany dobrá, škoda, že jsme to nedotáhli. Myslím, že jsme dvě třetiny odehráli dobře."

Jak hodnotíte souhru v přesilovkách?
Přesilovky jsou nové, trénovali jsme je dva tréninky. Máme tam nové hráče, musí si to sednout ‒ trénovali jsme to s Jířou (Davidem Jiříčkem, pozn. red.), který nehrál.

Jste rádi, že jste hráli se silnějším soupeřem než v přípravě?
Myslím si, že je to dobře. Nic jiného nás na to nepřipraví, je potřeba tomu čelit a zkusit si to. Znát to tempo, ty zápasy jsou pro nás důležité.

Už je oficiální, že nepřijedou Davidové z Bostonu. Jaká je to zpráva?
Je to realita. Pro nároďák je to velké bohužel. Jsou to kluci, kteří ten tým můžou úplně změnit a dát mu jinou sílu. Nicméně my musíme hrát jako tým. Dneska je hokej vyrovnaný a věřím, že můžeme udělat dobrý výsledek, i když tu kluci nebudou.

Na druhou stranu ‒ nemůže být výhodou, že už teď jste kompletní tým?
Možná… Prostě není dobré, že tito dva (Pastrňák a Krejčí, pozn. red.) nepřijedou. Ale musíme to brát jako realitu, je to škoda, ale kluci mají svoje důvody. Musíme to respektovat a připravit se ve složení, ve kterém budeme a podávat co nejlepší výkony.

„Je to realita. Pro nároďák je to velké bohužel. Jsou to kluci, kteří ten tým můžou úplně změnit a dát mu jinou sílu."

V gólech jste překonal Jaromíra Jágra, máte padesát, on devětačtyřicet. Co na to říkáte?
Tak asi mám víc zápasů. (směje se) Každý gól je příjemný a v nároďáku obzvlášť. Samozřejmě jsem rád, že to tam padlo, ale jsem hrozně nerad a naštvaný, že to nepomohlo k vítězství.

Čekáte, že vás bude Jágr hecovat, abyste překonal absolutní rekord Martina Procházky, který nasázel 61 gólů?
Nečekám a ani s tím za mnou nechoďte. (usmívá se) Já bych byl radši, kdybychom vyhráli další zápas, nechci se dívat moc dopředu, chci se dívat na další zápas. Když přicházejí tady ty osobní věci, tak přicházejí s tím osobním úspěchem, s týmovou hrou. Nechci se na to zaměřovat.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz